Centrul de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri al Universităţii Babeş-Bolyai

Știm cu toții că viața de student nu e ușoară, oricât de mult am adora mersul la petreceri şi participarea la diverse activități, trebuie să privim și partea materială a situației. Ei bine, probabil și tu, ca mulți alții dintre noi, te-ai săturat să le ceri bani părințiilor pentru orice. De multe ori și ei te refuză, probabil nu din răutate, ci pur și simplu din lipsă. Dar cum ar fi să câștigi chiar tu acești bani? Imaginează-ți pentru o clipă ipostaza de a fi independent financiar! Și dacă problema ta nu e de natură financiară, ci pur și simplu vrei să adaugi experiență CV-ului tău şi dezvoltării tale personale, te invit să arunci o privire asupra articolului.

Centrul de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri al Universităţii Babeş-Bolyai

Cum am spus, probabil nu doar partea financiară e cea care te interesează. Poate vrei să ştii cum se face un CV de succes, adaptat nevoilor companiei unde vrei să aplici, sau poate ai vrea să afli direct de la experți în științe umaniste cum trebuie să te prezinţi la un interviu. Ei bine, e timpul să auzi de Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri al UBB-ului.

Direcţia CARIERĂ din cadrul Centrului de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri al Universităţii Babeş-Bolyai (CCARMA UBB) vine în întâmpinarea studenţilor şi absolvenţilor UBB punându-le la dispoziţie, în mod gratuit, servicii de informare, consiliere în carieră şi mediere a forţei de muncă. Acestea includ:

  • activităţi de orientare în carieră (autocunoaştere, explorarea traseelor profesionale, luarea deciziei de carieră, construirea planului de carieră);
  • ajutor în planificarea parcursului profesional şi academic;
  • optimizarea elementelor de marketing personal (redactare CV, concepere unei scrisori de intenţie, prezentarea la un interviu);
  • suport în luarea deciziei de carieră.

De asemenea, pentru a înlesni accesul studenţilor şi absolvenţilor la oportunităţile de carieră prezente pe piaţa muncii, CCARMA a lansat o platformă online de recrutare care reuneşte locuri de muncă, stagii de practică şi internshipuri pentru studenţii şi absolvenţii UBB.

La final de articol, dacă ai ajuns până în acest punct, vreau să-ți urez mult succes în căutarea job-ului dorit și să-ți reamintesc că orice angajator cere experiență, iar experiența o poți dobândi doar prin muncă și/sau voluntariat. Nu uita că deciziile pe care le iei acum sunt porți către viitorul îndepărtat, nu pentru a trăi bine azi, mâine, luna viitoare, ci pentru a te împlini, pentru a deveni un exemplu de urmat.

Articol redactat de Sorina Străjer

Comentarii

comments