Ce zic astrele despre sesiunea aceasta?

1. Berbec

Fiind obișnuit să fii cel care ia mereu inițiativă, tu te pregătești de sesiune încă de la începutul lunii Decembrie, și îți motivezi colegii să facă la fel. Ai făcut deja un plan pentru toate proiectele și îți mobilizezi colegii de echipă de la proiectele comune să vă apucați de treabă cât de repede. Lucrurile nu pot fi lăsate pe ultima sută de metri! Iar tu trebuie să fii neapărat pe primul loc. Of, când vor înțelege și restul asta?

2. Taur

Ești genul de persoană care merge pe principiul „totul sau nimic”, așa că dacă te hotărăști să dai tot ce poți și să fii pe val sesiunea asta, you go all the way. Posibil, totuși, să înveți doar ceea ce îți face plăcere, și să te încăpățânezi că restul materiilor nu-și au rostul. Oare stau lucrurile chiar așa? Dig a little deeper into yourself. Poate acolo se află motivația de a învăța tot ce e nevoie pentru sesiune. Iar dacă te hotărăști să mergi în direcția asta, nimeni și nimic nu te poate opri.

3. Gemeni

Ce te ajută cel mai bine să înveți este schimbul de locație. Nu poți rămâne pentru mult timp în același loc, ești mereu în căutare de schimbare. De obicei, sesiunea te înnebunește, pentru că înseamnă 3 săptămâni în care ești nevoit să intri în rutină, așa că trebuie neapărat să cauți metode ca să ieși din ea. În orice caz, firea ta curioasă și abilitățile bune de ascultare te-au făcut să NU treci prin semestrul acesta fără a rămâne cu ceva de la fiecare curs/seminar/laborator, așa că nu ai de ce să-ți faci griji.

4. Rac

Mai multă artă, mai puțină rațiune, și fără lucruri nesigure, vă rog! Deja ți-ai notat toate detaliile pentru examene în agendă, frumos, estetic, dar și pe calendarul tău colorat. Ești pregătit pentru ceea ce urmează, dar nu foarte încântat (bine, până la urmă, cine e cu adevărat încântat de sesiune?). Creativitatea ta, însă, te ajută să găsești mereu metode noi pentru a învăța și a te automotiva. Keep up the good work!

5. Leu

Ești adeptul învățatului cu prietenii, însă mai mult pentru dorința de socializare și de a fi, încă o dată, în centrul atenției, nu neapărat pentru că ți-ar plăcea să ceri ajutorul foarte mult. Preferi să te bazezi pe propriile forțe și te încăpățânezi că poți face totul bine singur. Însă, crezi că lucrurile merg chiar mereu așa? Poate totuși intuiția ta nu te duce mereu în direcția potrivită, așa că cel mai bine ar fi să ceri ajutorul și celorlalți când e cazul.

6. Fecioară

Firea ta organizată și muncitoare îți este de folos cel mai mult în perioada aceasta a anului. Sesiunea nu reprezintă o problemă pentru tine, ai totul calculat până la cel mai minuțios detaliu, și nu te lași doborât de presiunea sau stresul care vine odată cu perioada aceasta. Ți-ai setat deja obiectivele pe care vrei să le atingi și faci tot ce îți stă în putință ca să ajungi la ele. Unii ar spune chiar că ești zeul sesiunii.

7. Balanță

Totul se învârte aici în jurul unui singur cuvânt, probabil știi deja care e – echilibrul, exact. Ești persoana care în timpul sesiunii reușește să găsească echilibrul între învățat hardcore și relaxare, tocmai de-aia de obicei nu prea ai probleme cu stresul. Ce te deranjează în sesiune este atunci când te simți nedreptățit la vreun examen, așa că ești pregătit să ceri explicații pentru orice notă sau metodă de evaluare nu ți se pare corectă.

8. Scorpion

De ce se stresează toată lumea? Nu poți înțelege. Alo, fapte, nu vorbe și stres! Ești punctual la învățat, iar playlist-ul tău e deja pregătit cu muzica potrivită care să te țină în priză și să nu adormi (probabil un mix cu muzică tematică din Harry Potter sau Star Wars). Pentru tine totul trebuie să fie scurt, punctual și la obiect, fără sentimente care să te împiedice din a-ți obține țelul – în cazul acesta, cel mai probabil bursa pentru semestrul 2.

9. Săgetător

Mai ai puțin și simți că ai îmbătrânit 30 de ani cu sesiunea asta. De ce nu înțeleg oamenii că un Săgetător nu poate sta locului? Viața e făcută pentru a călători și pentru a o trăi la maxim, nu pentru examene online. Ceea ce trebuie să faci este să îți păstrezi calmul, vor veni și zile mai bune, să încerci să nu dezvălui tot ceea ce gândești ca să nu te ia gura pe dinainte, și să îți folosești spiritul de aventură (unii ar zice chiar și „vânătoare”) pentru a-ți atinge scopurile din sesiune.

10. Capricorn

Tu cu siguranță ești cel care trebuie să ia o pauză de la învățat. Muncești dimineața, muncești seara, muncești muncești muncești. Ești într-o competiție constantă cu tine însuți. Asta nu e neapărat un lucru rău. Trebuie, totuși, să-ți amintești mereu să nu disperi dacă lucrurile nu ies mereu cum îți dorești tu. E în regulă să greșim, să picăm un examen, nu e capăt de lume. Eforturile tale vor fi recunoscute în final, iar rezultatele examenelor vor fi bune, așa că ia acest articol ca un semn de a lua o pauză de la învățat chiar acum.

11. Vărsător

În sfârșit a venit momentul în care poți purta conversațiile intelectuale despre cursurile mult așteptate cu toți prietenii tăi care au ajuns din urmă cu materia. Independent cum te știm, ai învățat singur până acum tot ce ți se părea relevant, nu trebuie să fie sesiune ca să faci asta – logic. Ești o fire rebelă, deci nu te complaci să faci ce zic ceilalți și preferi să faci lucrurile în felul tău. Dar acum, în sfârșit se ridică și ceilalți la standardele tale. Nu?

12. Pești

Emotivul și sentimentalul zodiacului, tu ai nevoie să separi viața personală de cea profesională, pentru că, mai ales în perioada aceasta, nu îți aduce niciun folos. Ești relaxat și visător, ceea ce uneori e bine, dar trebuie să ai grijă să nu cazi în cealaltă extremă, în care uiți de tot ce se întâmplă în jurul tău și te lași purtat de sentiment. Poate ar fi bine să împrumuți puțin realism de la celelalte zodii, ce spui? Haide, e timpul să iei suporturile alea de curs și să dai bătaie.

Articol redactat de Roxana Belen Pop

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.