Ce poţi să câştigi “la Bursă”? experienţă şi bănuţi

Ești student în Cluj și încă nu te consideri norocos pentru acest lucru? Hai că te ajutăm noi. Ai posibilitatea să îți faci studenția mai frumoasă aplicând pentru cel puțin trei tipuri de burse. Și nu, nu mă refer la acele burse care sunt deja „basic stuff’’. Mă refer la Bursa Ursus, Bursa Erasmus și Bursa de cercetare NEC. Te-am făcut curios? Păi fii atent!

  1. Bursa Ursus

Bursa URSUS este de fapt un concurs organizat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și este conceput pentru TINE, cel mai implicat student în voluntariate sau proiecte interesante care îți dau bătaie de cap, dar nu te împiedică să fii integralist cu media peste 8 la facultate. Bursa se adresează studenților din anul 1 de la master, anul 2 licență (cu specializare de 3 ani de studiu) și anul 3 licență (cu specializare de 4 ani de studiu). Ai nevoie de o puternică scrisoare de motivație, câteva adeverințe și o întreagă activitate în ultimii doi ani care să îți confere câștigarea bursei în valorare de 400 de lei lunar. Când se desfășoară acest concurs? Urmărește site-ul facultății sau chiar pe noi și promitem că te vom ține la curent cu toate detaliile.

  1. Bursa Erasmus

Al doilea tip de bursă, adică bursa Erasmus, îți oferă super-șansa să călătorești și să studiezi un semestru sau două la o universitate din țara ta preferată. Poate fi o experiență deosebită din care să înveți super-multe chestii despre tine, oameni sau alte culturi. Care sunt condițiile? Ai nevoie de cel puțin un an de studiu în Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, să fii integralist în ultimul tău semestru de facultate, să deţii un certificat de competenţă lingvistică într‐o limbă de circulaţie internaţională sau în limba în care se predau cursurile la universitatea parteneră pentru care candidezi, și desigur în funcție de fiecare facultate în parte poți să primești, de exemplu, scrierea unui proiect de cercetare. Nu e complicat și e destul de interesant. În mare parte această bursă îți acoperă cheltuielile pentru timpul de studiu pe care îl petreci acolo și poți să primești până la 500 de euro. Un schimb de experiență îți poate face viața de student mult mai frumoasă.

  1. Bursa de cercetare NEC

În cazul în care ai terminat până și masterul și ai ratat toate aceste șanse, avem un plan de back-up și pentru tine. Bursa de cercetare NEC se adresează studenților doctoranzi care studiază științe umane, sociale, dreptul sau economia. Despre ce e vorba? Despre 10 luni în care beneficiezi de toate condițiile pentru a-ți realiza proiectul de cercetare, indiferent că ești din România sau nu. Beneficiezi de cazare, transport și 750 de euro lunar, toate acestea ca la final să iasă, fără probleme, o cercetare eminentă.

Sper că ți-am dat de gândit și vei aplica la una dintre aceste burse anul acesta sau cel puțin anul viitor. Mult succes!

Articol redactat de Nona Virgilia

Comentarii

comments