Ce citim perioada asta?

Sigur, cu atâtea variante din care să alegi – Netflix, HBO GO, /Disney + și altele, parcă cititul este din ce în ce mai puțin atrăgător. Totuși, pentru persoanele care se relaxează cu o carte bună și un ceai cald, am pregatit, din suflet, aceste 5 recomandări de citit vacanța asta.

Alchimistul – Paulo Coelho

Genul de carte care, fără să-ți dai seama, oferă toate răspunsurile de care aveai nevoie. O carte despre puterea viselor și despre o forță mai mare decât noi care conspiră constant în așa fel încât să ajungem să le îndeplinim. Acestea sunt deghizate în povestea simplă a unui oier numit Santiago, care călătorește până la Piramidele din Egipt și înapoi acasă pentru a-și afla “legenda personală”. Motivațională, plină de înțelepciune de masă, cartea lui Coelho este ideală pentru momentele în care simți că ai nevoie de o notă de pozitivism și încurajare în viața ta.

Fata cu cercel de perlă – Tracy Chevalier

Dacă ești pasionat/ă de artă, cartea lui Tracy Chevalier este perfectă pentru zilele în care îți dorești să citești o ficțiune istorică ce te va face să-ți dorești binele personajului principal. “Fata cu cercel de perlă”, titlu preluat chiar de la tabloul care a inspirat această poveste, urmărește o perioadă agitată din viața adolescentei Griet care ajunge să lucreze pentru familia celebrului pictor olandez, Johannes Vermeer. Dramă, romanță, și pasiune pentru artă sunt câteva cuvinte care definesc această carte.

Fluturele negru – Radu Paraschivescu

Tot în zona ficțiunii istorice care descrie și imaginează viețile și trăirile diverșilor artiști, “Fluturele negru” a lui Radu Paraschivescu conturează gândurile celebrului și controversatului pictor Caravaggio. Misterul, violența și romantismul definesc acest roman în care observăm transformarea pictorului și frământările sale datorate de nevoie de a se mula pe așteptările societății și a clienților săi, precum și viziunea proprie asupra artei, religiei și a lumii.

În noapte – Haruki Murakami

Murakami este printre cei mai buni scriitori suprarealiști contemporani care imaginează în operele sale contopirea dintre vis și realitate. În cartea “În noapte”, Murakami duce la extrem ideea aceasta în care lumea pe care ne-o imaginăm, cea a viselor, a imaginației, se contopește și  estompează granița ei cu lumea reală. Acesta este genul de scriitor care oferă până și celor mai obișnuite obiecte și acțiuni semnificații uimitoare și o importanță uriașă în derularea poveștii. Personajele sale se întrepătrund, toată viața lor desfășurându-se în intervalul orar al aceleiași nopți în care toți depind de bătăile ceasului “din noapte”.

Micul Prinț – Antoine de Saint-Exupery

O poveste clasică, plină de înțelepciune, ascunsă sub masca inocenței unei povești pentru copii. Este una dintre cărțile care trebuie citite măcar o dată în viața tocmai datorită simplității poveștii sub care sunt prezentate diverse teme filosofice. O carte care, asemenea textului lui Coelho, îți va oferi răspunsul sau îți va aduce îndemnul necesar pentru a descoperi răspunsurile la marile întrebări din viața ta. Ușor de citit, simplă și cu un ton jucăuș, “Micul Prinț” împinge cititorul la o reflecție adanca asupra diverselor aspecte care ne definesc pe noi și lumea din jurul nostru.

Articol redactat de Bianca Luca

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.