Ghid: cum să fii călătorul ideal în autobuz? Sau mai mult călătorul decât ideal

Autobuzul transportului în comun este ca mahmureală: nimeni nu vrea să ajungă acolo, dar toți suntem nevoiți să o facem. Ce mai au cele două în comun? Orice petrecere se termină cu una dintre ele. Sau ambele. Și cum există pe acest site un ghid pentru cei care râd de RATB-iști, am făcut și un ghid pentru călătorul perfect în autobuz.

1. Nu aștepta să coboare călătorii

Să aștepți înseamnă timp, timpul înseamnă banii. Știi tu. Cum zic și citatele de pe Fumul țigării. În stație te plasezi în dreptul ușii, iar când autobuzul a oprit, urci. Doar nu vrei să plece autobuzul fără tine sau să stai o stație în picioare. Cei 2 lei trebuie justificați.

2. Daca nu găsești loc liber, fă-ți

Acum e momentul să le arăți celorlalți călători că ai fost campion de mic la datul din coate. Regula e simplă: cei mai în vârstă au prioritate la statul jos. Așa că fie dai jos vreun copil, fie începi să întrebi pe cineva câți ani are. A zis 20 iar tu tocmai ai făcut 22? Cred că știm cui i se cuvine scaunul.

3. Nu-ți da jos rucsacul în orele de vârf

Te vor înjura, te vor îmbrânci, poate chiar vor să te arunce afară. Dar acesta este, de fapt, un mecanism de psihologie inversă împotriva hoților. Ai văzut cum toată lumea strânge de genți de frica „hoților din buzunare”. Pe tine te vor crede hoții atât de idiot că nu-ți dai ghiozdanul jos încât vor realiza că singurul lucru de valoare prin el ar putea fi bonul cu care ai câștigat o băutură la Starbucks.

4. Rezervă un loc pentru geantă

Orele perfecte să stați amândouă pe scaun sunt între 7 și 8 dimineața sau după 17. Merge și cu plasă de cumpărături și cu o cutie de televizor, un pom de Crăciun. Le cumperi bilet și îi așezi lângă tine. Dacă-n Cluj pot merge și câinii cu autobuzul, geanta ta Michael Kors de ce n-ar avea voie să stea jos? Doar o ții de lanț.

5. Stai mereu lângă ușă

Nu contează că mergi 3 stații, că te plimbi de la un capăt la celălalt, că nu mai vrei să te dai jos vreodată. Stai lângă ușă. Nu te mișca atunci când vor oamenii să treacă. Poate că ei te vor crede nesimțit. Dar tu ești doar panicat că-ți vei rata stația. Chiar dacă mai ai 15 minute până cobori. Și faci drumul ăsta zilnic.

Articol redactat de Timea Iancu

Comentarii

comments