Călătorește prin stiluri de mâncare

Știm, iubești să călătorești, probabil te-ai lăsa de facultate ca să vezi lumea dacă ai avea această posibilitate. Crezi că nu ai șansa asta, dar dacă noi îți spunem că o ai? De asemenea este cunoscut că dragostea trece prin stomac, chiar dacă este vorba de dragostea pentru viață și aventură.

Astfel ajungem la următoarea concluzie: ce poate fi mai bun decât iubirea pentru călătorie și mâncare? Pentru că știm că și timpul este una din problemele studentului îți propunem să călătorești prin stiluri de mâncare fără să fii nevoit să părăsești Clujul. Mereu ai știut că acest oraș este orașul tuturor posibilităților, dar te-ai gândit vreodată că poate îngloba atâtea țări?

Indigo (Str. Piezișă, Nr.10)

Începem cu un zbor îndepărtat și aterizăm exact în India (pentru că tuturor ne plac provocările). Indigo este locul ideal pentru iubitorii de condimente și nu numai. Mâncarea este pregătită de bucătari profesioniști de origine indiană, fiind restaurantul potrivit atât pentru vegetarieni cât și pentru cei care îndrăgesc carnea. Mai mult decât atât, decorul indian te aduce în această țară din clipa în care ai pășit înăuntru. Tortelli (Str. Virgil Fulicea, Nr.2) Ești perfect capabil să îți faci paste singur, dar oare vor surprinde gustul autentic italian? Dacă vrei să simți sentimentul de a fi într-o țară cu un întreg istoric de gastronomie iubită, vino la Tortelli Pasta Bar.

A La Tarte (Str. I.C. Brătianu, Nr.35-37)

Cel mai probabil mereu ai vrut să te plimbi pe străzile pariziene și să te conectezi cu spiritul romantic franțuzesc. A La Tarte te invită să întâlnești căldura unui micuț bistro asemănător celor din Franța prin micile deserturi pe care ți le pune la dispoziție.

Deutsches Haus (Str. Plopilor, Nr. 51-55)

Rămânem în Europa și te trimitem în țara oamenilor stricți, dar cu poftă de mâncare. Pentru a face cunoștință cu mâncarea nemțească, dar și spiritul surprins în decor și muzică, vino la Deutsches Haus.

Vărzărie (Str. Bulevardul Eroilor, nr. 35-37)

Pentru că probabil sunteți extenuați de la atâtea călătorii, vă propunem să reveniți în România și să nu uitați că mâncarea tradițională românească stă la loc de cinste, mai ales în inimile noastre, dar și în stomac. Acest restaurant și-a păstrat meniul încă din vremea comunistă, fiind un locaș în care poți să simți gustul cu adevărat românesc.

Articol redactat de Andrada Boboia

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.