Boboc à la Cluj

Acum că ți-ai luat zborul din băncile liceului, a venit momentul pentru o nouă aventură, iar, ca în orice expediție a vieții, un plan de bătaie se cuvine pentru a profita cât mai mult de toate oportunitățile care se arată la orizont. Așadar, în următoarele rânduri venim în întâmpinarea ta cu o serie de sfaturi pentru a ne asigura că iei startul așa cum se cuvine!

Prom like never before!

Cu siguranță îți amintești de ultimul bal al bobocilor, când încă erai boboc de liceu. Acum că ai ajuns iarăși boboc, urmează încă un bal memorabil de la care nu trebuie să lipsești. Îți vei întâlni colegii și mulți alți studenți care abia așteaptă petrecerile de început de an. PS: Vor fi multe.


Mergi la toate evenimentele ce îți apar în cale!

Ca să înțelegi într-adevăr oamenii orașului Cluj-Napoca, trebuie să mergi la un meci al „U” Cluj. Bucură-te de târgurile din centrul orașului! Descoperă TEDx. Mergi la un film pe malul Someșului. Cunoaște artiștii orașului, mergi la Fabrica de Pensule. Sau dacă îți place teatrul, există un Reactor de Creație și Experiment care te va face să îți pui multe întrebări. Orice manifestare publică, artistică, muzicală, interculturală a oamenilor din Cluj este o ocazie pentru tine să te dezvolți și să cunoști mai bine orașul. 


Implică-te în evenimente, intră în cel puțin o organizație non-guvernamentală!

Nu e un oraș mare, dar sunt mulți oameni care cred în aceleași lucruri. De cele mai multe ori, din idei comune ale oamenilor au apărut ONG-uri și asociații. Cu siguranță vei reuși să găsești o organizație care este fix pe placul tău. Dacă ești nesigur între care să alegi, intră în mai multe organizații. Sau poți alege evenimentele care îți plac și să ajuți la organizarea lor. Sunt multe în oraș, deci ai de unde alege.

Pentru a profita cât mai mult de toate cele ce se ivesc în jurul tău, trebuie în primul rând să identifici oportunitățile!

Pornește într-un periplu digital bine organizat, dând follow paginilor tuturor organizațiilor de interes din Cluj-Napoca și încearcă să fii la curent cu majoritatea evenimentelor din oraș, până când ajungi să-ți fixezi sfera de interes.


Discover Cluj!

Stai într-un cartier, facultatea ta e în centru, ieși în aceleași localuri… Ajungi în anul 3 de facultate și îți dai seama că nu prea ai explorat Clujul. Ca să nu se întâmple asta, pornește într-o zi însorită la o plimbare. Ia la pas toate potecile asfaltate din urbă, insistând pe cele mai puțin umblate. Planifică itinerarii întortocheate prin oraș pentru a te obișnui cu suișurile și coborâșurile din Cluj, urmărește orarul CTP și nu uita să te rătăcești din când în când. Niciodată nu se știe ce comoară se poate ivi pe înserat la umbra Cetățuiei sau Între Lacuri. 


Câți oameni cool, atâtea locuri cool!

Ia-ți colegii și găsiți un loc care vi se potrivește, unde muzica e bună și atmosfera vă place. Cum să găsiți totuși un loc pe gustul vostru fără să dureze un an? Întrebați-vă prietenii din anii mai mari. Salvați timp și bani și ajungeți din anul I în cele mai faine locații și la cele mai cool petreceri. 


Spune „Da!”

„Da” pentru orice oportunitate care se ivește în calea ta. „Da” experiențelor inedite sau neobișnuite. „Da” pentru orice concert unic. „Da” pentru orice joc nou. „Da” pentru că suntem tineri.

Te asigurăm că vor fi multe ocazii să faci toate aceste lucruri și nu doar în anul I! Toate experiențele îți vor colora studenția și îți vor îngreuna bagajul de amintiri.

Privește fiecare răsărit de soare ca o nouă oportunitate de a face ceva remarcabil și trăiește fiecare zi ca și cum ar fi o posibilitate de a face ceva cu adevărat măreț. 

Articol realizat de Valentina Vasile

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.