Beneficiile izolării la domiciliu

Exceptând clișeele pe care deja ți le-a zis toată lumea, cunoscute drept „mai mult timp pentru a investi în tine”, „oportunități de a descoperi noi hobby-uri” și „momentul să faci ce așteptai de mult să faci”, mai sunt multe beneficii palpabile (virtual, desigur), pe care nu dorim să le ratezi. Multe companii au înțeles contextul dificil în care se află aproape tot globul și au facilitat accesul la resursele lor în mediul online, sau chiar le-au oferit gratuit. Da, pentru prevenirea unei infecții deosebit de grave: lipsa de ocupați.

Aș citi, dar nu mai am ce!

Dacă deja ai citit toate cărțile din bibliotecă și o vizită la librărie pentru unele noi nu-ți sună bine, am întocmit o listă cu site-uri unde poți găsi toate cărțile de care ai nevoie. Online, gratuit, și le poți descărca legal:
Librăria online a Unesco
Cărți în limba română (Pdf + audio)
Cărți în alte limbi
Scribd (întreaga librărie Scribd va fi gratuită pentru 30 de zile).

Abilitățile noi nu se dezvoltă singure

Dacă vrei să înveți lucruri noi, să îți îmbogățești cunoștințele sau să dobândești abilități noi (numai bune de trecut în CV), îți oferim câteva dintre opțiunile existente:
450 de cursuri gratuite de la 8 Ivy League (Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, and Columbia universities, and the University of Pennsylvania.)
2500+ cursuri online de la 140 de instituții
Cursuri Udemy gratuite
Coursera
Atelierul Digital Google
Crash Course
Knowhow (Knowledge and E-learning for charities, social enterprises and community groups)

Dacă nu ți se par suficiente sau nu sunt potrivite pentru tine, poți găsi mai multe site-uri de acest gen aici.

Să nu ne izolăm de cultură

O activitate deja populară de relaxare și lărgire a orizonturilor cunoașterii este vizionare de discursuri TED, pe care le poți accesa prin acest link. În cazul în care îți dorești să citești articole interesante sau dacă vrei să îți exersezi talentele în arta scrisului și să publici articole scrise de tine, poți intra pe site-ul Medium.

Dacă te-ai plictisit de Netflix, aici există o listă cu 1195 de filme documentare din diferite domenii. Și poți viziona topul celor 100 de documentare pentru o lume mai bună.

Bonus în rândul „gratuități de pandemie”: Amazon Prime oferă 6 luni gratuite studenților, iar Gaia oferă 5 episoade gratuite din seria Transcendence.

Aici există o listă a muzeelor din România și aici din alte țări, care au un tur virtual sau imagini panoramice, ca să te poți plimba printre opere de artă chiar din camera. Poți vedea poze din multe alte muzee ale lumii la secțiunea Google Arts & Culture.

În plus, dacă te îngrijorai că-ți va fi dor de teatru, Teatrul Național Cluj-Napoca va difuza spectacole gratuite online, începând cu data de 21 martie.

Dacă te simți anxios, îngrijorat sau stresat în perioada asta, poți apela cu încredere la specialiști în psihologie care te poate asculta și ajuta aici sau la Centrul de Consiliere „Student Expert” al Universitatii Babes-Bolyai. Niciunul dintre noi nu s-a mai confruntat cu o pandemie și știm cât de copleșitoare poate fi uneori lupta cu incertul.

Acum că ai mai multe resurse la dispoziție, nu mai ai nicio scuză să tai degeaba. Fă ca această perioadă să fie mai mult decât o vacanță neobișnuită!

Articol redactat de Maria Chirvase

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.