ASB: cu și pentru studenți

Logo ASB

De-a lungul anilor, organizațiile studențești au luptat pentru respectarea drepturilor studenților, contribuind la formarea unui mediu universitar propice și benefic. Astfel, în susținerea acestei idei, am pătruns în „sânul” ASB ( Asociația Studenților de la Business) pentru a vă prezenta cine sunt ei și ce fac.

Cine sunt?

Încă de la înființare (1997), asociația i-a ajutat pe studenți să se familiarizeze cu facultatea și a creat un mediu de afaceri propice, unde tinerii „afaceriști” să aibă succes și să se dezvolte atât personal, cât și profesional. Acest lucru se regăsește și în motto-ul lor: „Creștem șansele de reușită în business”. Studenții sunt materia lor primă de care piața muncii are nevoie, inovând societatea și sporind evoluția.

Ce fac?

În acest sens, concep și implementează proiecte care să satisfacă nevoile studenților. Printre proiectele ASB-ului se numără : BPRC (Business Planning, Research & Conference), B4BW (Busy for Business Week), Intership Cluj, Student Exchange etc.

Unul dintre proiectele de tradiție ale ASB este Student Exchange. În cadrul acestuia, voluntarii ASB-ului vor face schimb de experință cu membrii altei organizații cu profil economic din țară, anul acesta fiind Liga Studenților Economiști din Iași. În perioada 5 – 11 martie, 30 de voluntari ASB vor deveni timp de o săptămână studenții altei facultăți și vor trăi împreună cu membrii LSE o experiență de neuitat. Ulterior, între 12 și 18 martie, ASB îi va ajuta pe studenții din Iași să se integreze în mediul studențesc clujean, oferindu-le prin activitățile organizate experiențe de neuitat. Altfel spus, studenții vor avea ocazia să observe și să analizele sistemul educațional din alt centru universitar, dar și modul de desfășurare al activității într-o altă organizație studențească.

Prin urmare, ASB este una dintre organizațiile cu tradiție ale orașului Cluj-Napoca, prioritate pentru ei fiind mereu studenții. Te invit să arunci un ochi peste proiectele lor,  cu siguranță vei găsi ceva interesant și pe placul tău!

Articol redactat de Marius Butnariuc

Comentarii

comments