Abonează-te la conţinut de calitate pe YouTube.

Cu toţii ştim că, în topurile preferinţelor studenţeşti, canalele de televiziune au fost detronate de către cele de YouTube. Acest lucru se datorează faptului că YouTube nu îşi limitează conţinutul doar la ştiri, emisiuni, muzică sau vlogging. Mai mult, numărul videoclipurilor cu scop de informare şi învăţare este în plină creștere. Aşadar, ţi-am pregătit o listă cu recomandări de canale, mai mult sau mai puţin cunoscute, la care te poţi abona acum pe Youtube, pentru un conținut diversificat și interesant.

Canale cu tematică ştiinţifică – de urmărit atunci când informaţia din cărţi necesită explicaţii sau ilustraţii suplimentare :

Kurzgesagt – In a Nutshell –prezintă într-un mod original subiecte complexe, prin intermediul animaţiilor, pentru a încuraja  publicul să asimileze cât mai uşor şi eficient ideile prezentate.

Minutephysicsilustrează  într-un mod captivant, prin videoclipuri scurte ca şi durată,  diverse teorii, experimente şi curiozităţi din domeniul fizicii.

MinuteEarth creatorii acestui canal au pornit de la ideea de a extinde lumea explicațiilor științifice în format online, ajungând să abordeze unele dintre cele mai controversate subiecte din acest domeniu,prin videoclipuri animate.

Îţi mai recomandăm: AsapSCIENCE, Beyond Science, Psych2Go, PBS Space Time.

Canale cu tematică de dezvoltare personală – pentru doza zilnică de inspiraţie:

The School of Life– înfiinţat de organizaţia cu acelaşi nume, acesta este un canal specializat ce oferă publicului idei şi sfaturi pentru soluţionarea diverselor probleme personale.

Work It Daily– este un canal concentrat pe oferirea de sfaturi pentru diferitele provocări întâlnite în cariera profesională: căutarea unui job, schimbarea carierei, negocierile salariale şi multe alte subiecte utile.

TED este unul dintre cele mai cunoscute canale de YouTube, prin intermediul căruia poţi urmări o varietate de discursuri ale unor specialişti din domenii precum: tehnologie, psihologie, divertisment, design, științe, afaceri, probleme globale, arte și multe altele.

Nu strică să te uiți și la : The art assingment , OpenLearn, Big Think , Talks at Google, CharlieRose .

Canale cu tematică educaţională – de vizionat atunci când vrei să explorezi noi domenii:

Sprouts – prezintă videoclipuri animate prin care sunt explicate diverse teorii despre educație, învățare, știință, gândire creativă și critică.

CrashCourseconţineolibrărie impresionantă de cursuri din diferite domenii: biologie, chimie, fizică, literatură, teatru, etc. Videoclipurile au în jur de 10-12 minute și sunt foarte bine documentate și explicate.

Ted-Ed – prezintă videoclipuri educative pe nenumărate teme, realizate în multe cazuri prin colaborare cu specialiști în domeniile respective.

Ai putea arunca un ochi peste :Epipheo, Khan Academy , CGP Grey , Alltime10s, Advanced Placement , TheNewBoston , TO Courses , It’s Okay To Be Smart , HubSpot .

Canale informative la care merită să te abonezi pentru veridicitatea subiectelor abordat / mesajului transmis:

Vice – este un renumit canal de YouTube, bazat pe documentare, ce are ca şi scop principal informarea unui public cât mai larg cu privire la diverse subiecte de actualitate, din domenii precum: lifestyle, artă, cultură, ştiri ,politică.

Now This World – este un canal specializat în analiza celor mai recente evenimente care tulbură apele la nivel global, abordând de asemenea subiecte referitoare la: țări puternice, ideologii, lideri influenți și conflicte globale în desfășurare.

Recorder – „jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public”, prezintă documentare şi reportaje bazate pe cele mai importante evenimente ce au loc la nivel naţional.

Poate ți-ar plăcea și: Real stories, The Guardian, Insider, Vox , RTDocumentaries.

Articol redactat de Ana-Maria Icușcă

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.