5 seriale de comedie care te vor vindeca de stres

În momentele în care ai nevoie de ceva care să îți încălzească sufletul și să îți pună un zâmbet atât de larg pe față încât obrajii încep să opună rezistență, nimic nu se compară cu un serial grozav de comedie. Trăim în epoca de aur a streamingului (mulțumim, Netflix!) și indiferent dacă îți plac comediile sofisticate, simple sau cele în care pur și simplu te regăsești, cu siguranță există o opțiune perfectă pentru tine. 

Prezentate în ordine aleatoare, iată cinci seriale de comedie, ieșite din comun, care te vor ajuta să-ți lași toate problemele deoparte și să te bucuri de un moment de relaxare și de pură bucurie. 

Bojack Horseman

Iată o comedie cu adevărat atipică. Prin prisma protagonistului, un cal devenit vedetă de televiziune, serialul distorsionează strălucit cultura Hollywood-ului și pictează un portret puternic, satiric, al depresiei și dependenței. Știu, premisa scenariului nu pare tocmai amuzantă, dar ai încredere; există întotdeauna un strat de comedie țesut în firul narativ, pe care aparenta tristețe nu face decât să îl potențeze.

Brooklyn Nine-Nine

Este una dintre cele mai binge-worthy, hilare comedii pe care le-ai putea găsi. Brooklyn Nine-Nine nu e nici pe departe o analiză profundă a psihicului unor detectivi care se confruntă cu realitatea dură a lumii criminale. În schimb, e un serial briliant și autentic în care fiecare dintre personaje are un atuu prin care îți poate stârni fără greș râsul, fie că e vorba de sarcasmul inegalabil al Ginei sau de atitudinea stoică, plină de ironie a căpitanului Holt. Îți va fi greu să nu te îndrăgostești de farmecul lui.

The Big Bang Theory

Distribuția remarcabilă a serialului, dialogul surprinzător al personajelor și glumele inteligente sunt ingredientele perfecte pentru o comedie de excepție. Îmbinând aluziile la lumea științifică cu problemele de natură socială întâmpinate de o gașcă de „tocilari”, firul narativ devine mai captivant de la un sezon la altul.  Cel mai probabil te vei regăsi în povestea personajelor și vei forma o legătură specială cu ele, iar finalul celor 12 sezoane te va lăsa cu ochii în lacrimi.

The Fresh Prince of Bel-Air

Există un motiv pentru care acest serial a rămas relevant atât de mult timp. Rolul semi-autobiografic al lui Will Smith de adolescent născut și crescut în West Philadelphia, trimis să locuiască cu mătușa și unchiul său bogat din Bel-Air, California, reprezintă un pretext ideal pentru o comedie de bun gust. Dincolo de situațiile amuzante, serialul abordează și probleme din lumea reală precum rasismul, sexismul și violența cu armele într-un mod care rezonează și astăzi.

Sex Education

Pentru majoritatea oamenilor, adolescența e o perioadă incomodă, ciudată și confuză. „Sex Education” nu numai că înțelege acest lucru, ci îl îmbrățișează în totalitate, vorbind despre viețile sexuale ale personajelor într-un mod realist, credibil și amuzant. La fel ca în viața reală, problemele nu își găsesc imediat rezolvarea, inimile sunt frânte și nu toate poveștile de dragoste neîmpărtășită au un final fericit. Dar serialul vorbește în aceeași măsură despre victorie, despre momentele în care lucrurile iau o întorsătură bună și despre vulnerabilitatea emoțională, aspecte care fac vizionarea episoadelor plăcută și satisfăcătoare. Situațiile pe care adolescenții trebuie să le traverseze și conversațiile purtate sunt atât de inedite, uneori poate chiar jenante, încât apariția unui zâmbet este inevitabilă.

Acum că ai o sumedenie de idei de seriale amuzante la care să te uiți când ai o zi dificilă, nu îți mai rămâne decât să te retragi în confortul dormitorului tău și să apeși butonul de „play”. Ține minte că și în timpul sesiunii ai nevoie de momente de relaxare (cu moderație, desigur), iar vizionarea unui episod din serialul preferat îți poate oferi pauza de care ai nevoie.

Articol redactat de Ana Maria Golea

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.