5 productivity tips

Cu siguranță ai zile în care totul merge pe dos încă de dimineață, zile în care nici soarele nu își scoate razele pe cerul înnorat, zile în care pur și simplu nu ai chef. Toți trecem prin astfel de stări, însă nu trebuie să stagnăm, ci, dimpotrivă, trebuie să ne ridicăm din pat și să facem orice este posibil pentru a avea o zi productivă.

Așadar, acest articol prezintă cinci pași prin care îți poți schimba modul de viață, începând chiar de azi. Cinci pași simpli prin care poți contribui la dezvoltarea ta personală, cât și la sănătatea ta mintală și spirituală.

1. Importanța somnului

Pentru început, pare un proces destul de complicat să renunți la serialele de pe Netflix, la care te uiți până-n zori, nu spune nimeni că este ușor, însă rezultatul merită eforturile.

O zi productivă necesită pregătirea acesteia, încă din seara precedentă, când trebuie să dormi la o oră rezonabilă, maxim ora 23:00, pentru a acumula 7-8 ore de somn. În cazul în care ai cursuri, un cățel de plimbat sau muncești, setează-ți alarma ceasului cu cel puțin o oră înainte de momentul în care trebuie să ieși pe ușă sau să te ridici din pat, pentru a avea timpul necesar alocat rutinei de dimineață.

2. Apă rece de dimineață?

Da, apa rece de dimineață chiar trezește și cel mai somnoros urs din pădure.

Igiena face și ea parte din rutina noastră, așa că, după ce te-ai dat jos din pat, spală-te pe față cu apă rece pentru a alunga și cea mai mică urmă de oboseală. Totodată, medical vorbind, dermatologii susțin că spălatul feței este foarte important, mai ales  dimineața, înlăturând bacteriile care apar și se dezvoltă la nivelul tenului pe timpul nopții.

3. Sport și mâncare

Aceste două elemente au un impact major asupra corpului și al minții noastre și se completează reciproc.

După ce am băut un pahar cu apă, începe așa-zisa înviorare, în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție poți aloca 10-15 minute, în fiecare dimineață, pentru o serie de exerciții fizice, în casă sau în aer liber. Urmează dușul, după care micul dejun, una dintre cele mai importante mese ale zilei. Alimentele care constituie un mic dejun sănătos, trebuie să constituie toți nutrienții necesari de care organismul tău are nevoie pe timpul zilei.

4. Schițează-ți ziua într-o agendă

Știi, agenda aia? Da, agenda aia pe care ai primit-o cadou și nu vrei să o începi pentru că are o copertă frumoasă sau agenda pe care ai văzut-o la reducere în Cărturești, Pepco sau Jumbo..? Zic să nu stai pe gânduri și să te apuci de scris!

Fă-ți un plan săptămânal sau zilnic, un mini-calendar, în care treci toate temele pe care trebuie să le faci și toate programările pe care le ai. Cu ajutorul acestui plan, pe care-l faci în maxim 15 minute, îți organizezi toate taskurile, astfel încât vei putea să îndeplinești și pasul 5, unul dintre cei mai importanți pași.

5. Relaxează-te

Da, în orice proces de schimbare sau de evoluție personală, și nu numai, există și partea de relaxare, partea în care ai timp pentru tine.

Fie că îți place să stai cu familia, să te plimbi, să desenezi, să cânți, să dansezi sau să faci mini-călătorii, acum este momentul potrivit pentru pasiunile și plăcerile tale. Așadar, în funcție de programul pe care îl ai la muncă sau la facultate, depinde de tine, dacă acest timp se rezumă la câte 2-3 ore pe zi, la câte o singură zi din săptămână sau la un weekend întreg.

Totodată, pe lângă toți acești pași, nu trebuie să uiți că gândurile pozitive sunt pionul principal în a duce la bun sfârșit toate lucrurile pe care le avem de făcut.

Rutina de dimineață diferă de la o persoană la alta, însă aceasta definitivează productivitatea de care poți da dovadă într-o zi. Să nu uităm că suntem oameni și că este normal să avem stări fluctuante chiar și în decursul a 24 de ore, însă putem lucra la modul de organizare a timpului nostru pentru a avea rezultate mult mai bune pe plan profesional, mintal și spiritual.

Hai să nu lăsăm să treacă timpul pe lângă noi și să ne apucăm de treabă, deci, mai întâi: somn ușor, că de acolo încep toate.

Articol redactat de Mihalache Gabriela-Simona

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.