Creative Camp, așa cum majoritatea celor care urmăresc Sfertul Academic deja știu, reprezintă o uriașă oportunitate de dezvoltare creativă într-un spațiu 100% safe pentru studenți prin workshop-uri axate pe mai multe laturi artistice, precum poezie, pictură, body painting, scriere creativă, actorie, dans, henna tattoos, graffiti.

Făcând parte din acest proiect , pot spune că, pentru mine, a însemnat ceva cu adevărat unic, nu doar o oportunitate de dezvoltare, ci o șansă reală de a-mi înțelege potențialul artistic și de a-l dezvolta în cadrul workshopurilor. Tot ce am învățat în urma activităților la care am participat, m-a ajutat din foarte multe puncte de vedere cum ar fi: ce percepem a fi artă/artistic, depășirea obstacolelor ce stau în calea inspirației, exprimarea creativității într-un mod autentic însoțit de un mesaj pe măsură, felurile prin care putem face asta și faptul că de cele mai multe ori creativitatea presupune ieșirea din zona de confort și confruntarea cu anxietatea, temerile legate de acest aspect.

Așa cum am menționat și mai devreme, am participat la mai multe activități din cadrul Creative Camp atât din perspectiva de voluntar, cât și cea de participant, dar o să vă relatez amintirea mea de suflet din cadrul proiectului. Fiind o persoană pasionată de tot ceea ce înseamnă cărți și scris, m-am identificat încă din primul moment cu workshop-ul de poezie și recitare și tocmai de aceea a rămas favoritul meu. Dar pe lângă asta, atmosfera a fost foarte faină, oamenii prezenți au fost deschiși, there was no judgement involved, chiar m-am simțit în largul meu. Ceea ce a făcut experiența memorabilă a fost faptul că Lena Chilari -poetă și spoken word performer- ne-a fost trainer. Aceasta ne-a provocat să dăm tot ce avem mai bun în compunerea unei poezii pe loc în maxim 20-25 de minute, fiecare participant având o temă diferită aleasă de comun acord împreună cu Lena. Din punctul meu de vedere, a ieșit super bine în ciuda presiunii deadline-ului, a panicii, temerilor că poate poezia realizată atunci nu e suficient de bună sau că poate celorlalți nu o să le placă și a fricii de a recita în fața Lenei Chilari.

A fost într-adevăr o provocare, dar pe mine m-a ajutat foarte mult că ni s-au dat teme personalizate, deci nu a fost deloc dificil să îmi găsesc inspirația și să reușesc să compun respectiva poezie. Mai greu mi s-a părut partea în care a trebuit să recit în fața trainerului, deoarece, în general, sunt o persoană anxioasă care are ceva rețineri în a vorbi în public. But I did my best and it worked out fine, iar Lena m-a încurajat și felicitat pentru efortul depus, a fost foarte supportive cu toată lumea și asta a contat mult. Un lucru important pe care l-am învățat în urma acestui workshop este acela că atâta timp cât ești autentic și crezi în mesajul tău, nu are cum să nu iasă bine.

O altă experiență Creative Camp în cadrul căreia m-am simțit foarte bine a fost să fiu jurat în concursul de artă digitală și grafică, poezie și proză. Am fost jurat la categoria de proză și poezie și a fost încântător să citim operele scrise de atâția tineri talentați și sârguincioși.

De asemenea, am apărut și în trailerul pentru Creative Camp, în care mi-am ales ca hobby tot poezia, astfel încât apar pentru câteva secunde recitând un poem. Chiar m-am bucurat foarte tare de această oportunitate și consider că am ales pasiunea care chiar mă reprezintă, ceea ce a făcut totul să meargă ca pe roate.

Un alt voluntar care a făcut parte din trailer, Rareș, student în anul 3 la FSPAC, întrebat fiind cum ar descrie experiența și care a fost atmosfera în timpul filmărilor, mi-a răspuns: „A fost o experiență plăcută, m-am distrat la momentul respectiv, am interacționat cu oameni faini și m-am simțit bine. În cadrul trailerului am ales să cânt la chitară, deoarece îmi place instrumentul și m-am gândit că un plus de muzică nu strică.”

Aș mai avea atâtea de povestit, dar cel mai fain este să experimentați chiar voi, înscriindu-vă la workshopurile din cadrul ediției din acest an. Fiecare experiență în parte este diferită și cu siguranță merită să vă rupeți din timp pentru a participa la activitățile minunate pe care le pregătim. Stay tuned for more!

Articol redactat de Kate Armitage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *