Cu toții știm că luna Martie este în general dedicată femeilor, acestea având mai multe zile care să le sărbătorească, precum întâi și 8 Martie. Dar, pe lângă întreaga societate care le sărbătorește, ce pot face bărbații, băieții, fiii, frații, nepoții sau iubiții acestor femei înspre a le face să se simtă mai apreciate, mai văzute sau mai auzite? Acest articol vine în ajutorul celor care tind să aibă probleme privind diferitele modalități de a prețui femeile din viața lor, cu diverse sfaturi din partea anumitor femei din cadrul familiei mele, care au diferite experiențe de viață și diferite așteptări.

În ceea ce privește femeile, lucrurile trebuie tratate diferit, bazat pe relația ta cu fiecare, astfel încât ajungi în mod inevitabil să adopți un comportament diferit în relaționarea cu o prietenă de la liceu/facultate și relaționarea cu o verișoară sau o soră, spre exemplu. Câteva lucruri rămân cam la fel, respectiv un anumit nivel de bază de respect și decență umană. Toată lumea ar trebui să primească aceste două concepte cu brațele deschise și să aprecieze micul efort depus înspre a le arăta. Dar, pe lângă lucruri triviale și de bun simț cum sunt acelea, mai există și alte abordări sau perspective din care poate fi privită situația.

Astea fiind spuse, urmează părțile care ar putea necesita mai mult efort sau introspecție înspre a corecta diferite comportamente ca să te ajute să exprimi intenția și sentimentul dorit, acesta fiind cel de apreciere către femeile din viața ta. Într-un scurt interviu adresat mamei mele, aceasta mi-a oferit un răspuns destul de simplu, dar foarte eficient în maniera transmiterii mesajului, aceasta menționând oferirea atenției, ajutorului și acordarea încrederii.

Prin răspunsul oferit de către ea, putem realiza că standardul nu e foarte sus, dar cumva mulți dintre băieți/bărbați nu reușesc să ajungă în acest punct în totalitate. Desigur, răspunsul poate părea vag la o primă vedere, dar o să vin în ajutorul vostru cu o mică explicație asupra acestuia: în prima parte este menționată atenția, un factor foarte important în cadrul oricărei interacțiuni umane, dar cu atât mai important când interacționăm cu persoanele de sex opus; pe scurt, fii prezent în moment și în situația actuală, lasă factorii exteriori deoparte pe cât posibil și încearcă să fii implicat în conversație sau în moment. Iar dacă chiar nu dorești sau simți că îți este imposibil să te dedici unui astfel de moment, mai bine o comunici într-o manieră politicoasă, decât să riști să duci situația într-un punct care poate părea forțat.

O altă persoană intervievată a fost cumnata mea, care printre cele comunicate a pomenit anumite aspecte care ar trebui evitate în momentul în care dorești să faci o faptă bună. Printre acestea se regăsesc aroganțele, pisălogia și bravarea, spunând că acestea duc la cauzarea mai multor neplăceri și distrug întregul moment și însemnătatea acestuia. În baza răspunsului acesteia, pot oferi un sfat și anume să nu încerci să faci o faptă bună dacă scopul final este să ai cu ce să te lauzi și să simți că meriți o recompensă. Orice act de bunătate ar trebui să fie realizat din dorința de a face bine.

În finalul interviului am decis să cer exemple de ,,Așa da”, pentru a putea arăta mai ușor apreciere față de femei și ca răspunsuri am primit atenție, sinceritate și capabilitatea de a te ține de cuvânt. Mai ales în partea de sinceritate, ține foarte mult de modul în care este executată această sinceritate, deoarece sinceritatea fără empatie este cruzime și nu-și dorește nimeni să-i fie prezentată cruzime din partea unei persoane considerate de încredere. Totodată, este de ținut minte că în calitate de băiat/bărbat, cuvântul tău e tot ce ai în ceea ce privește încrederea care îți este acordată, așa că respectă-ți cuvântul și promisiunile dacă intenționezi să arăți apreciere cuiva.

Cu toate acestea fiind spuse, în baza relatărilor și a afirmațiilor strânse în urma acelor interviuri, putem observa că nu-i foarte greu să arăți apreciere față de o femeie. Desigur, cele menționate în cadrul acestui articol nu o să se muleze perfect pentru toate femeile, dar e un punct bun de început de la care se pot dezvolta diverse modalități mult mai personale de a arăta apreciere. Poate fi orice, de la un cadou mic, simbolic sau o floare, ori o scrisoare în care să pui cuvinte de mulțumire și apreciere, până la lucruri mai elaborate sau atent planificate. Totul este cu putință într-o oarecare măsură, în special dacă îți dorești cu adevărat să arăți că prețuiești o femeie din viața ta.

Articol redactat de Rareș Rus

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *