Carieră

Career Talk – Primul contact cu angajatorii în afara câmpului de lucru

Ești un student în căutarea unui internship sau chiar a unui job entry level? Te-ai plictisit să auzi „Ne pare rău, dar experiența ta profesională nu este în concordanță cu cerințele noastre”? Nu știi cum să obții un loc într-un domeniu care îți place? Nicio problemă! Pentru asta îți vine în ajutor FutureUp, un proiect marca OSUBB. 

FutureUp, ajuns la cea de-a patra ediție, vine în ajutorul studenților prin familiarizarea acestora cu cerințele actuale din piața muncii, oferindu-le studenților traininguri și workshopuri susținute de reprezentanții companiilor partenere și de cei mai buni speakeri și traineri din această arie profesională. 

Echipa de coordonare FutureUp 2024

Unul din evenimentele desfășurate în cadrul proiectului FutureUp este Career Talk. Sună tare pompos, dar nu este altceva decât o întâlnire a studenților (poate chiar viitori participanți în proiect) cu reprezentanți ai companiilor partenere unde se discută despre pozițiile oferite de acestea în cadrul proiectului. Se mai discută despre ce și cum se lucrează în acea companie, dar și aspecte mai fun care să îi facă pe participanții la acest eveniment să dorească să se înscrie în proiect. Anul acesta Career Talk a fost organizat la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” având ca invitați reprezentanți de la companiile: Emerson, Expert Travel, ARRK, GEP, Alstom și Banca Transilvania, din diverse domenii de activitate: Business, Turism, IT, Outsourcing, HR și Banking. Aceștia au discutat cu studenții despre oportunitățile disponibile în cadrul proiectului FutureUp, traininguri, menționându-se și partea cea mai interesantă pentru studenți: salarizarea. Fiecare poziție de internship sau job entry-level oferită în cadrul proiectului va fi plătită. 

Evenimentul a fost pe ideea unui târg de cariere, dar ceva mai puțin formal. Au fost sesiuni de câte 10-15 minute, unde fiecare grup de studenți a putut adresa întrebări reprezentanților de la companii, ca mai apoi să urmeze o sesiune de networking alături de un coffee and snack break. 

Mai multe detalii despre proiectul care „deschide ușile” studenților către piața muncii puteți afla din interviul acordat de o parte din echipa de coordonare pentru Via Cluj TV, cât și din paginile de social media ale proiectului.

Articol redactat de Sebastian Filipovici

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *