Știm că indiferent de sezon, dragostea plutește în aer. Știm, de asemenea, și că în februarie este mai pronunțat acest fapt. Iar tot acest sezon m-a pus pe gânduri un pic: oare cum reușește Cupidon să lovească și în căminele din Hașdeu? Iar pentru a afla din surse veridice, am intervievat ceva studenți pentru a ne delecta cu experiențele lor. Dacă sunteți și voi curioși, atunci v-am pregătit câte o bucată din experiențele cuplurilor din Hașdeu. Luați cutia de ciocolată cu voi and enjoy.

Începem astfel cu Andreea ce mi-a spus despre micile dificultăți în cazul acestora. El stă în chirie și ea la cămin, și au dorința de a fi unul mai aproape de altul dar circumstanțele nu le permit.

Uneori mă vizitează la cămin neanunțat și-mi face surprize, mâncăm amândoi la cantină sau ne facem de mâncare, câteodată mă ajută cu cumpărăturile.

„O amintire de neuitat a fost când el trebuia să vină la spovedit la biserica din campus și avea în plan să treacă pe la mine la cămin. Eu dormeam. Doar o singură colegă de cameră a auzit telefonul meu sunând și tot aceasta l-a ajutat să deschidă ușa de la cămin. La care acesta a intrat, s-a pus în pat alăturea, iar eu am sărit ca arsă din pat, neștiind cine s-a pus lângă mine.”

Am și eu un astfel de wake-up service. Se numește alarmă de la telefon. E un dulce când mă trezește luni dimineața la ora opt pentru cursuri.

Această idee este din perspectiva unei fete, însă este aceeași situație și pentru băieți? 

„Simt că o relație în timpul studenției e double-edged sword, în sensul că aceasta te poate ajuta mult dacă e bazată pe seriozitate. Cât despre dating, eu stau la cămin și ea stă în chirie. Ne vedem numai la ea sau în oraș. Eu, gătesc cam 90% din timp la ea acasă. Partea distractivă este că pot avea acum câte sleepovers doresc. Ea a venit la cămin de trei ori cred, când m-a luat de la gară în prima zi și m-am mutat în cămin. Altă dată m-a ajutat să car niște geci la cămin și s-a cunoscut cu un coleg de-al meu. Iar 3-a oară când i-am așteptat pe ai mei să ne ia să mergem acasă de sărbători. Se mira la orice pas de ce mizerie era la unii colegi pe paturi.”

Acum că am aflat despre condițiile de cinci stele din cămine, trecem la următoarea studentă încât să aflăm situația din perspectiva în care ambii sunt la cămin. 

„Noi suntem din orașe diferite și mereu am avut relație la distanță, până în momentul în care am decis că la facultate ar trebui să fim împreună. Faptul că stăm în cămine separate nu se simte ca ceva rău, pentru că noi în mare parte am stat la distanță.  Acestea sunt la cinci minute distanță unul de celălalt, deci practic ne vedem zi de zi. De obicei eu mă duc la el și mâncăm împreună (el face des mâncare și mă așteaptă cu mâncarea gata făcută ). Mergem peste tot împreună și încă are răbdare să umble prin toate magazinele cu mine. Ambii suntem din Republica Moldova, însă nu venim împreună cu autocarul deoarece încă nu s-au intersectat planurile noastre.”

De aici pot să deduc dibăcia băieților în a găti. Este chiar impresionant faptul că în facultate nu mai par să existe roluri de gen. Următoarea fată este în aceeași situație, ambii fiind la cămin.

A fi un cuplu la cămin nu e atât de rău precum pare. În special, acesta este locul unde stăm cel mai mult împreună. Dacă ne strângem mai mulți, avem ocazia să mâncăm, să jucăm cărți sau să socializăm. Unicul minus este că putem sta împreună doar până la ora 11 din cauza restricțiilor. Însă este interesant. Uneori împărțim anumite conversații de la cum a trecut ziua, până la ce materii ne dau bătăi de cap.”

Citind aceste experiențe m-am cam pierdut singură prin înghețată. Pe deoparte nu îți fură nimeni cealaltă jumătate de înghețată pe de altă parte trebuie să ți-o cumperi singură. Eu mă bucur că măcar ei vor avea ce să le povestească nepoților. Practic sentimentele nu se manifestă în dependență de loc ci de persoană. Iar aparent Cupidon nu ratează niciodată.

Articol redactat de Dana Tricolici

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *