În fiecare an, luna iubirii aduce oportunitatea de a sărbători dragostea și conexiunile speciale din viața noastră. Pentru mulți, această perioadă poate fi una foarte frumoasă și așteptată cu nerăbdare, dar poate crea și o stare de neliniște în ceea ce privește alegerea cadourilor. Fie că nu sunteți într-o relație de foarte mult timp și nu cunoști persoana de lângă tine atât de bine sau nu ești tocmai o persoană creativă și nu știi ce cadou ai putea face, din fericire, am găsit câteva metode pentru toată lumea. Indiferent de buget sau de nivelul de creativitate pe care îl ai, în acest ghid vei găsi sfaturi și idei de cadouri care să impresioneze persoana de lângă tine. 

Cunoaște mai bine persoana de lângă tine

Poate că sunteți împreună de puțin timp sau poate încă n-ai descoperit atât de multe despre persoana de lângă tine. Nu este o problemă, mai ai timp să faci puțin research. Gândește-te la toate momentele în care cel de lângă tine ți-a spus că îi place ceva anume sau că ar vrea să-și cumpere un anumit lucru. De asemenea, caută în conversațiile pe care le-ați avut până acum, poate ți-a scăpat un hint și acum e timpul să te revanșezi. Cheia către un cadou reușit este să îl personalizezi în funcție de pasiunile și interesele persoanei iubite. De exemplu, dacă partenerul tău adoră lectura, caută printre cărțile pe care le are și i-ai ceva asemănător. Nu-i destul să-i cumperi o carte oarecare doar pentru că știi că este pasiunea sa. Este necesar ca acea carte să-i fie pe plac. Există multe genuri de literatură și dacă alegi o carte dintr-un gen care nu-i place, s-ar putea ca acel cadou să nu aibă efectul dorit sau chiar unul negativ.  Dacă este pasionat de artă, ia în considerare tablouri făcute de artiști locali sau un album muzical. Din nou, aceste piese trebuie să fie pe placul persoanei iubite, nu al tău. Prin alegerea unui cadou prin care demonstrezi că o cunoști pe persoana de lângă tine, vei arăta că depui efort în relația voastră. 

Personalizează fiecare detaliu

Cadourile personalizate au capacitatea de a crea amintiri de neuitat și emoții puternice. Înainte de a opta pentru un cadou, gândește-te la moduri de a-l face mai personal și memorabil.  De exemplu, poți organiza un joc format din mai mulți pași pentru a crea suspans și distracție pentru persoana care caută cadoul. Indiciile pot fi bazate pe ghicitori legate de amintirile voastre, inside jokes etc. În modul acesta, indiferent de cadoul în sine, faptul că ai depus efortul de a organiza toată căutarea, îl va face mai special și mai memorabil. De asemenea, poți opta pentru obiecte personalizate, inscripționate sau semnate de anumite personalități.  Efortul depus va fi mult mai apreciat decât orice cadou foarte scump. 

Creează experiențe de neuitat

De cele mai multe ori, experiențele sunt mult mai apreciate decât obiectele pentru că acestea creează amintiri. În locul unui obiect mai scump, poți opta pentru un trip undeva unde v-ați dori să mergeți împreună. De asemenea, nu trebuie neapărat să plecați din oraș pentru a petrece timp de calitate. Puteți încerca anumite restaurante noi sau experiențe interesante pe care nu le-ați mai făcut până acum (cursuri, spectacole de teatru, operă, concerte etc). Indiferent de activitatea aleasă, important este că petreceți acest timp împreună care vă ajută să vă cunoașteți mai bine și să consolidați relația. 

Cadouri DIY

Nu subestima puterea unui cadou făcut manual. În loc să cumperi un obiect din magazin, investește timp și energie în crearea unui cadou unic și personalizat. Poți realiza un album foto handmade, un colaj de amintiri sau chiar un jurnal în care să scrii anumite gânduri sau povești legate de relația voastră. Dacă ai talent într-un anumit domeniu, te poți folosi de acesta pentru a crea un obiect sau o experiență de neuitat. Fii cât mai creativ, sigur ai un anumit skill pe care îl poți folosi, chiar dacă ai impresia că nu te poate ajuta în acest caz. Gestul sincer și efortul depus vor fi cu siguranță apreciate. 

Cadouri practice și pe buget 

Fiind student cu un buget limitat, este probabil să apreciezi și tu cadourile practice și funcționale. Același principiu se aplică și partenerului tău. Poți alege ceva de care știi cu siguranță că are nevoie, dar din anumite motive nu și l-a putut cumpăra până acum. Din nou, poți face o analiză mai amănunțită pentru a afla de ce lucru are nevoie, poți întreba o persoană apropiată ei (de exemplu, fetele vorbesc des cu prietenele lor despre ceea ce-și doresc) sau poți să-l întrebi chiar pe el. În felul acesta, vei ști cu siguranță că lucrul respectiv îi va fi folositor, dar și pe plac. 

Luna iubirii este despre exprimarea dragostei și aprecierii față de cei dragi. Indiferent că sărbătoriți Valentine’s Day, Dragobete sau oricare alte aniversări pe care le aveți, important este să îi arăți persoanei dragi că o apreciezi. Ca student, poți sărbători această ocazie specială fără a-ți epuiza resursele financiare. Prin alegerea cadourilor care să reflecte personalitatea și pasiunile partenerului tău, prin adăugarea unui plus de creativitate și prin concentrarea pe experiențe și momente de calitate petrecute împreună, vei crea amintiri de neuitat și vă veți îmbunătăți relația. Așa că nu-ți face griji în legătură cu bugetul, pentru că există nenumărate modalități de a-ți arăta iubirea. 

Articol redactat de Iuliana Grumeza

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *