Data de 8 martie este un subiect atât de sensibil pentru societate, încât prezintă înțelesuri total diferite de la individ la individ. Pentru amatorii de grădiniță, ziua de 8 martie sugerează foarfeca, lipiciul și hârtia creponată care sunt scoase la vedere din sertare. Pentru florărese, sărbătoarea reprezintă cel mai important business, iar pentru iubiți sau soți, o ultimă lucrare de licență. Toate aceste pregătiri se învârt în special în jurul unei personae importante, precum mama. În continuare am pregătit o listă cu idei de cadouri pentru mama ta de 8 martie, care cu siguranță trebuie evitate.

  • Lumânare

Dacă nu există un deces în familia ta în tandem cu data de 8 martie, nu există niciun motiv legitim pentru care ai vrea să îi cumperi mamei tale o lumânare. Nu doar că prezintă minimul de interes, dar subliniază si lipsa de buget (chit că majoritatea suntem studenți).

  • Felicitare cu desene realizate personal

De ce? De ce ai vrea vreodată să realizezi o felicitare care de cele mai multe ori este primită cu un simplu “Wow…ce frumos!?”. Stim cu toții că orele de tortură din clasele primare, în care învățătoarele ne-au făcut să plângem cu lipiciul în mână, nu au fost compensate cu reacțiile primite din urma realizării felicitărilor. Ba mai mult, dacă nu ești student la arte, nu te aventura să-i realizezi un portret care să o întristeze la finalul zilei, căci până la urmă este o sărbătoare în care se împrăștie pozitivitatea.

  • Broșă

Broșa este un cadou pentru doamnele cuprinse între 60-mai mult. Dacă mama ta nu are o pasiune pentru broșe în general, achiziționarea unui astfel de cadou subliniază si de această dată, o lipsă de interes.

  • Cană/Magnet de frigider cu „Cea mai bună mamă”

Probabil cele mai cunoscute opțiuni de cadouri, care se regăsesc la tarabele de pretutindeni. Nu este recomandată cumpărarea cănilor și a magneților de frigider din cauza celor două motive principale. În primul rând, aceste cadouri sunt extrem de comune și chiar la un preț nu foarte rezonabil, în cazul celor de la Cărturești. În al doilea rând, cu siguranță, dacă te hotărăști să îi oferi mamei tale un astfel de cadou, pregăteste-te să fii subiectul principal pe seama căruia prietenii tăi vor face glume.

  • Tricou personalizat

O astfel de idee este greu de pus in aplicare, în cazul în care nu ești familiar cu mărimea pe care persoana specială ție, o poartă. Și mai presus de atât, singura întrebuințare a tricoului care urmează să fie dăruit o să reprezinte haina de pijama sau în cele mai extreme cazuri, cârpă pentru curățat geamuri. Desigur, există și cazuri mai fericite în care un astfel de cadou este apreciat, însă acestea sunt extrem de rare și din această cauză se recomandă evitarea prealabilă a achiziționării.

Această listă a fost întocmită pentru a ajuta studenții cu mai puține idei, care de cele mai multe ori aleg cadouri pe ultima sută de metri, pentru a putea evita eventualele reacții dezamăgitoare. Cu toate acestea, data de 8 martie surprinde o sărbătoare în care îi poți arăta iubirea mamei tale, iar orice cadou pe care îl vei lua, va reprezenta o bucurie, pentru că până la urmă, nimeni nu-și cunoaște părinții mai bine decât fiul sau fiica lor.

Articol redactat de Daria Toth

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *