Deadline-urile, proiectele și examenele își pun amprenta asupra nivelului de stres al studenților în perioada sesiunii. Totuși, ca să dăi randament și să nu ajungi într-o situație de „burn-out”, trebuie să știi că este important și recomandat ca din când în când să iei o pauză, mai ales după o zi lungă în care ai invățat ore întregi.  

Și pentru că să îți transpui mintea în cu totul altă lume este o modalitate bună de a te detașa puțin de presiunea academică, sau poate doar pentru că ești un fan înfocat al cinematografiei ca și mine, ți-am pregătit o listă de 15 filme de calitate pe care le poți viziona atunci când iei o pauză de la învățat 😀 . Indiferent ce gen preferi, ai încredere că o să găsești ceva pe placul tău aici !

 1. The Prestige (Mistery, Plot Twist)

Ciudat, dar genial. Plin de întorsături, acest film urmărește doi magicieni rivali pe scena din Londra la sfârșitul secolului 19. Obsedați de ideea unui truc de teleportare perfect, se angajează într-o rivalitate amară cu rezultate tragice.

 1. Se7en (Thriller, Plot Twist)

O călătorie tulburătoare și plină de suspans. Doi detectivi, un începător și un veteran, vânează un criminal în serie care folosește cele șapte păcate capitale drept motive. Bonus: Brad Pitt !!! 😛

 1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Romance, Drama)

Deștept, inventiv, original și, mai presus de toate, sincer. Când relația lor se înrăutățește, un cuplu este supus unei proceduri medicale pentru a se șterge reciproc din amintirile lor pentru totdeauna. +Kate Winslet & Jim Carrey <3

 1. Licorice Pizza (Comedy)

Pervers de delicios ca și titlul său, acest film prezintă povestea a doi tineri crescând, trăind experiențe definitorii și îndrăgostindu-te în Valea San Fernando, în anul 1973. Nominalizat la Oscar, în regia lui Paul Thomas Anderson, filmul urmărește navigarea perfidă a primei iubiri.

 1. Get out (Horror)

Get Out este un film de groază cu un simț al umorului întunecat și o perspectivă pricepută. Un tânăr afro-american îi vizitează pe părinții iubitei sale albe în weekend, unde neliniștea în legătură cu primirea lor ajunge în cele din urmă la un punct de fierbere. O analiză pătrunzătoare a rasismului în America.

 1. Scarface (Crime, Drama)

Un clasic al anilor `80, Scarface a devenit o piatră de încercare a culturii pop. În 1980, în Miami, un imigrant cubanez ambițios preia conducerea unuin cartel de droguri și cedează lăcomiei. Al Pacino livrează o performanță puternică și influentă. 

 1. Decision to leave (Romance, Thriller)

Dacă ești un fan al filmelor coreene, directorul Chan-wook Park
creează o întorsătură uluitoare într-o poveste atemporală despre obsesie romantică și un detectiv care se îndrăgostește de suspectul său. 

 1. Nobody (2021) (Action)

Luați niște popcorn, fani ai filmelor de acțiune – dacă aveți chef de cascadorii creative și o poveste amuzantă, violentă, cu ritm rapid, Nobody e un film de acțiune scurt, despre un familist docil care își dezvăluie treptat adevăratul caracter după ce casa lui este spartă de doi hoți, ceea ce, întâmplător, îl duce într-un război sângeros cu un șef al crimei rus.

 1. Big (Comedy)

Dacă vrei să te amuzi puțin, încearcă un film de comedie clasic din anii 80, cu excelentul Tom Hanks în rol principal. După ce își dorește să fie mare, un adolescent se trezește a doua zi, în mod misterioso, în corpul unui adult. Este o interpretare amuzantă a unei situații care este potențial gravă.

 1. Split (Thriller, Horror)

Un thriller psihologic, Split este o portretizare a tulburării de personalitate multiplă. Trei fete sunt răpite de un bărbat cu 23 de personalități distincte diagnosticate. Ele trebuie să încerce să evadeze înainte de apariția aparentă a unei noi personalități înspăimântătoare. Este un film personal și ciudat, cu teme discutabile, complot captivant, povestire sumbră și construcție elegantă.

 1. Aftersun (Drama)

Aftersun este un film despre apartenență, pierderi dureroase și crearea de amintiri. Sophie reflectă asupra bucuriei împărtășite și melancoliei private ale unei vacanțe pe care a petrecut-o cu tatăl ei în urmă cu douăzeci de ani. Paul Mescal a fost nominalizat la Oscar anul acesta pentru rolul din acest film. 

 1. The sound of music (Classic, Family, Drama)

Dacă prefer filmele clasice, The sound of music te va cuceri cu cântecele sale clasice și cu un sentiment de căldură irezistibilă. Apărut în anul 1965, filmul prezintă povestea unei tinere novice care este trimisă de mănăstirea ei în Austria anilor 1930 pentru a deveni guvernantă pentru cei șapte copii ai unui ofițer de marină văduv.

 1. The whale (Drama)

Dacă îți plac filmele emoționante și ai nevoie de o sesiune de plâns pentru a te descărca, The whale este potrivit pentru tine. Un profesor de engleză izolat și obez încearcă să își repare legătura cu fiica sa adolescentă. Nominalizat la Oscar, Brandon Fraser oferă cea mai bună și pătrunzătoare interpretare din cariera sa în acest film. 

 1. Drive (Acțiune)

Un film de acțiune cu Ryan Gosling în rol principal. Un stuntman misterios din filmele Hollywoodiene are probleme cu gangsterii când încearcă să-l ajute pe soțul vecinei sale să jefuiască un amanet, în timp ce îi servește ca șofer de evadare.

 1. The Power of the Dog (Western, Psihologic, Drama)

Acest film este considerat o meditație brutală asupra masculinității. Fermierul carismatic Phil Burbank inspiră frică și superioritate celor din jur. Când fratele său se căsătorește cu o femeie care are un fiu, Phil îi chinuie până când se află expus posibilității iubirii. 

Acum că ai de unde alege, îți urez vizionare plăcută și baftă în sesiune!

Articol redactat de Șerban Teodora

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *