Suntem o generație activă, o generație implicată, care nu ratăm niciodată șansa de a participa la un internship sau de a fi voluntar și mai ales o generație empatică, doar că uneori ne aglomerăm fiecare minut din viața noastră.
Știm, vrei să ai un job fain, să faci și o facultate în paralel și chiar să ai timp și de voluntariat și de viața personală și din când în când, de câte un party marca OSUBB. Well, să știi că toate aceste lucruri sunt realizabile.
Experiența unui student de anul 1
Hi, I’m Costi and my life is kinda chaotic sometimes. Sunt student și freelancer, care lucrează remote, în același timp și desigur, nu ratez nici oportunitățile de voluntariat sau de internships. Este un lucru bun, este obositor? Well, depinde de voi și de cum alegeți să faceți toate aceste lucruri.
Îmi place să fiu stăpân pe situație și să dețin mereu controlul asupra lucrurilor, dar pot să vă asigur că acest lucru nu este tocmai sănătos de multe ori. Poți ajunge foarte rapid la un burn out, la care recuperarea va dura mai mult decât de obicei, trust me. Eu unul am învățat toate aceste lucruri pe pielea mea și mă bucur că acum le pot împărtăși cu voi.
De asemenea, m norocul de a lucra alături de o echipă tânără, pasionată și talentată și pe care mă pot baza, iar acest lucru este tot ce ai nevoie atunci când ești un student cu un job full time și mai ai și câteva proiecte separate în derulare.
Tips & tricks
Este adevărat, nu toate zilele vor fi roz în viața ta, dar mereu trebuie să vezi lucrurile mici și frumoase care se ascund după fiecare întâmplare nefericită sau momente de slăbiciune. Prin acest articol vreau să transmit studenților câteva sfaturi despre cum să supraviețuiești ca student și ca angajat în același timp și despre cum să-ți ușurezi zilele.
- Time management
Atunci când ești responsabil de mai multe lucruri, ai taskuri de la muncă, deadlines la facultate este nevoie să ții o evidență a timpului și să fii cât se poate de organizat. Poți face asta fie folosind o agendă, fie folosind pur și simplu Google Calendar, e chiar foarte comod și are o interfață destul de prietenoasă și mai ales, îți trimite notificări înainte de fiecare task.
- Comunicare
Comunică constant cu echipa de la muncă și creează o legătură cu aceștia. Astfel, îți va fi mai ușor de socializat cu aceștia și să le ceri ajutorul atunci când ai nevoie și mai ales, vă puteți crea programul de muncă mai rapid.
- Multitasking
Yep, vor fi momente în care se vor ivi taskuri pe ultima sută de metri, care nu pot fi amânate, așadar trebuie să îți antrenezi acest skill de a lucra în același timp ce asculți proful la curs sau termini un proiect la facultate.
- Vitamine
Poate suna a reclamă sau probabil ca unul dintre părinții tăi, dar nu uita să îți iei vitaminele! Vei fi epuizat după o zi în care ai lucrat, ai fost la facultate, ai avut examene sau ai terminat proiectul ăla pe care l-ai lăsat pe ultima sută de metrii, așadar un mix de vitamine îți va fi prietenul de nădejde în tot acest parcurs.
- Nu mai lăsa lucrurile pe ultima sută de metrii
Organizează-te și învață-te să îți face liste echilibrate de “To do” zilnice. Îți vor fi de ajutor și te vor ambiționa să nu lași lucrurile neterminate.
- Prioritizează
Vor fi momente în care va trebuie să alegi dintre un party și o seară cinstită în pat, uitându-te la seriale sau mai rău, va trebui să alegi cu ce proiecte vei colabora în continuare și care îți aduc mai multe beneficii. Toate aceste lucruri le vei învăța în timp, pe pielea ta, fiindcă fiecare suntem diferiți. Tot ce pot să zic este că după un party până dimineața la ora 5, a doua zi nu vei mai fi în stare să-ți termini taskurile, te vei simți rău și vei avea nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare, iar după aceasta experiență vei ajunge să fii prietenul grupului care nu mai bea după ora 2, că mâine ai de muncă. Deal with it.
În final, vreau să rămâi cu câteva lucruri în minte. Nu contează cât de puternic te crezi, vei ajunge să ai nevoie de ajutorul persoanelor din jur, deci nu le îndepărta de tine. Also, dacă chiar vrei să lucrezi și să fii independent, găsește-ți o echipă faină și spune-le de la început că ești la început de drum și că vei avea nevoie de sprijinul lor. Și nu în ultimul rând, cumpără-ți maică vitamine, it’s gonna be a real circus in your life!
Articol redactat de Costi Șuiu