Mereu punem în balanță ceea ce ne place cu ce facultate vom alege. Sau ne punem întrebarea dacă să mergem la facultate sau nu? Este dificil și greu și mereu este o provocare atât pentru viitorii studenți , cât și pentru profesori. De la procesul de admitere, până la examen și rezultat, și în final faptul că devenim studenți. Profesorii așteaptă cu nerăbdare să înceapă cursurile și să îi învețe pe studenți să se dezvolte și să își atingă potențialul maxim. 

În acest sens, aș vrea să vă prezint anumite aspecte ce vă pot ajuta. Fiecare student are un profesor preferat, care îl ajută și care îl inspiră mai mult.  Fiecare profesor are unicitatea lui și le atrage atenția studențiilor prin diferite metode.

Unul dintre profesorii mei înca de la primul curs m-a inspirat să citesc mai multe cărți în engleză și mi-a arătat cum pot folosi tehnologia pentru a-i putea ajuta pe oameni. A fost super tare că mereu înainte de curs ne trimitea pe grup un emoji sau un gif care să ne facă să venim cu drag la ora lui. Chiar ne-a arătat cum să comunicăm mai bine între noi, și cum putem evita conflictele.

Mi-a placut că mereu la final de curs ne zicea ceva nou legat de domeniul nostru și ne recomanda o carte sau un site. Asta chiar m-a ajutat de-a lungul anilor și am realizat că te poți înțelege foarte bine și cu profesorii. Un lucru foarte important care pe mine chiar m-a ajutat să mă dezvolt și să mă descopar mai mult, e faptul că la finalul seminarului, profesorul ne ruga să îi punem o întrebare. Orice fel de întrebare, chiar dacă nu era ceva important, dar spunea ca e foarte important să îi adresăm acum întebarea, pentru că dacă nu o facem, pierdem informații și după avem regrete.

Chiar ne îndemna mereu și așa am putut învăța mult mai bine și mai eficient. Chiar el a fost cel care ne-a explicat un lucru important pentru stundeți, cel de evaluare a profesorilor.

Încă din primul an de facultate, studenții sunt anunțați și rugați să evalueze profesorii. Este un proces destul de plictisitor, care nu le face tuturor plăcere, dar este unul benefic pentru ca ii ajută atât pe studenți , cât  și pe profesori.

De ce ? Pentru student, pentru că așa își pot da seama cu ce relaționează mai bine, ce profesor este mai bun și află și  cum trebuie să îi evalueze pe profesori și ce criterii sunt. Studentul prin acest lucru îl ajută pe profesor să vadă cum se poate îmbunătăți și  cum poate face cursurile mai interactive.

Profesorii chiar îndeamnă studenții să îi evalueze pentru că așa  își dau seama de multe aspecte și încearcă să își îmbunătățească modul de predare. Așadar, vă invit pe toți să evaluați  profesorii și să faceți un bine în plus.

Deci nu uitați,  fiecare proces este important atât pentru profesor, cât și pentru student, de aceea vă invit să vă dedicați, să aveți curaj și să îndrăzniți mereu spre mai bine și mai mult.

Articol redactat de Cezara Mureșanu

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *