Crăciunul este perioada accea din an în care ne întoarcem mai mult atenția spre dărnicie și bunătate. Spiritul sărbătorilor ne fac să ne gândim mai mult la cei apropiați și să apelăm mai des la empatie și iubire. Acest lucru ar trebui să fie valabil pe întreaga perioadă a anului, dar chiar și așa, ne bucurăm să vedem orice faptă bună și dar oferit celor care au nevoie mai mult.

Anul acesta, OSUBB, adică Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, a organizat frumoasa campanie „Christmas is a space for kindness”. Prin diversele activități și evenimente organizate, au reușit să strângă fondurile necesare pentru a susține activitatea celor de la asociația Playducation. Această asociație a luat naștere din dorința de a crea oportunități de educație non-formală pentru copiii și tinerii din România.

Mai jos, află mai multe despre această campanie și despre toate evenimentele minunate din cadrul ei, direct de la două voluntare, Andreea și Alexia:

Ce este “Christmas is a space for kindness”?

               Christmas is a space for kindness este campania de Crăciun coordonată de Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, care a avut loc în perioada 05.12-18.12.2022. Scopul ei a fost de a strânge donații către o cauză aleasă. Campania a constat în mai multe evenimente prin care studenții au avut privilegiul de a se distra dar și de a învăța lucruri noi în schimbul unei donații.

          Care a fost cauza pe care am susținut-o?

            Împreună cu Asociația PLAYducation  am susținut reabilitarea centrului educațional din Merişor, unde urmează să se desfăşoare activități de educație non-formală pentru copii. Acestea vor consta în: ajutor la teme, programe de literație pentru elevii cu risc de abandon școlar, ateliere de creație și dezvoltare personală, tabere de vară și diverse ocupații pentru cei care provin din familii refugiate. Am ales această cauză deoarece noi, la fel ca și Asociația PLAYducation, susținem educația non-formală și roadele aduse de aceasta.

            Care au fost activitățile din cadrul campaniei și cum s-au desfășurat?

            Ca să ajutăm studenții să se elibereze puțin de stresul acumulat, am desfășurat activități care au avut ca scop principal distracția și voia bună, acestea fiind “Karaoke & Music Bingo Christmas Edition” și “Baby, it’s cold outside Winter Party by OSUBB”. Mai mult de atât, le-am dat șansa să își demonstreze creativitatea și spiritul de echipă în “Christmas Crafts with OSUBB” și “Ce spun studenții Christmas Edition”. În plus, deoarece punem preț pe mental health și buna stare a oamenilor din jurul nostru, “Workshop: Jolly time, Jolly mind” a fost evenimentul în care am abordat subiecte mai serioase. Astfel ne-am asigurat că fiecare participant va intra în spiritul sărbătorilor cu un mindset cât mai pozitiv. În final, am încheiat într-un mod cât mai festiv printr-o seară de chităreală în cadrul căreia s-a aflat și un mini târg de Crăciun.

            Care au fost urmările acestei campanii?

            În concluzie, datorită echipei minunate de “spiriduși” care au făcut posibilă această campanie, am reușit cu succes să ajutăm cauza susținută. Pe lângă acest lucru, persoanele care au participat la activitățile noastre au reușit să pătrundă în atmosfera minunată a Crăciunului și au avut parte de momente de neuitat.

Articol redactat de Lung Andreea și Alexia Antone

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *