ACESTA ESTE UN PAMFLET. A SE CITI CU ATARE ȘI CU VOCEA UNUI PREZENTATOR DE DOCUMENTAR:

Bună ziua și bine ați venit la filmul documentar „România Sălbatică”!

În perioada aceasta a anului, are loc în țara noastră una dintre cele mai mari și fascinante migrații: drumurile și trenurile patriei sunt umplute de studenți, care se întorc la cuiburile lor natale pentru activități festive.

Cei mai mulți se pornesc din orașul Cluj-Napoca, unde se află Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul căreia oricine poate învăța și crește, rezultând într-un grup divers de studenți. Dar acești studenți se împart în diferite specii, fiecare determinată de mediul în care se află: de Facultate.

Facultatea de Matematică și Informatică

Această specie de studenți aparține a ceea ce este probabil cea mai prestigioasă facultate din cadrul UBB, datorită renumelui său mondial și faptului că studenții au part-time-uri bănoase încă din timpul studenției. Acest fapt îi fac și cei mai disprețuiți dintre speciile studenți, deoarece sunt considerați parțiali responsabili de prețurile exorbitante la imobiliarele din Cluj.

Facultatea de Fizică

Cu siguranță una dintre cele mai curioase specii de student, ei sunt dedicați deslușirii misterelor Universului, de la cum funcționează cei mai mici quarci la cele mai mari găuri negre. Unul dintre fenomenele studiate este electro-magnetismul, unde învață cum un metal fieros electrizat începe să atragă alte metale de polaritate opusă. În acel moment, această specie de student devine invidioasă, amintindu-și de vremurile când erau și ei electrizați de viață și puteau atrage corpuri de polaritate opusă.

Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică

Localizată lângă Parcul Central, studenții acestei facultăți sunt migăloși și atenți ca reacțiile chimice să fie bine calibrate. Această atenție și grijă este ușor de remarcat pentru cei care au explorat mediul lor de viață, pentru cei care au urcat treptele clădirii facultății. Regulile haitei spun că pe acele trepe deteriorate, aproape în pantă, numai cei vrednici pot urca.

Facultatea de Geografie

Specia care dă dovadă de cea mai bună orientare în spațiu și cea mai de încredere când vine vorba de citirea unei hărți, geografii își împart lăcașul de studii cu studenții de la Bio-Geoelogie, lângă Grădina Mikó. În ciuda ideii sugerate de stema facultății lor, această specie de student nu se crede chiar întotdeauna buricul pământului.

Facultatea de Drept

Cu siguranță unii dintre cei mai persuasivi și au o memorie pe măsura materiei, această specie este majoritar la taxă în cadrul acestei facultăți. Din nefericire, volumul mare de informații pe care trebuie să îl învețe, îi determină să o dea mai mult cu stângul în Dreptul la sesiune.

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării

Rivalizând cu specia studenților de la Drept pentru cei mai persuasivi, această specie de studenți este destul de eterogenă, având în vedere câte departamente diferite sunt. Recent, au adus doi cățeluși incredibili de drăguți, pentru a le fie mascote, în speranța de a părea o facultate mai interesantă și mai unită.

Facultatea de Litere

Cei mai mari fani ai cititului și al învățatului limbilor, cele mai multe cărți din minunatul loc de adunare a diverselor specii de studenți, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, sunt înregistrate pentru facultatea acestor studenți. Cea mai vorbită limbă de circulație restrânsă din cadrul acestei facultăți este japoneza, fapt ce întemeiează acești studenți ca aparținând în mare parte și speciei numită „weaboo”.

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială

Interesată de studiul societății, este posibil cea mai empatică specie și poate cea mai probabilă să sară în ajutorul cuiva. Acestă caracteristică este atestată de faptul că un cadru didactic din instituția lor a fost ales recent președintele European Cancer Organisation. Cu siguranță una dintre speranțele acestei specii de studenți este că, prin urmarea cursurilor acestei facultăți, vor deveni mai sociabili.

Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Această specie este una dintre cele mai înțelegătoare, căutând să înțeleagă funcționarea minții umane, dar și problemele unui individ. Foarte mulți membrii din alte specii interacționează cu această facultate în cadrul modului psihopedagogic. Astfel, având în vedere că de fiecare dată când se întâlnesc cu membri din alte specii, aceștia sunt întrebați de psihologia educației, specia studenților de la această facultate a dezvoltat abilitatea de a-și da ochii peste cap cu o viteză uluitoare.

Facultatea de Științe Economice și Gestionarea Afacerilor

Atenți la schimbări economice și fără îndoială maeștri în gestionarea propriilor bugete personale, acestă specie nu este doar cea mai numeroasă din cadrul UBB, ci și din țară. Acești studenți învață cu multă dedicație management și cum să aducă profit unei întrprinderi. Din nefericire, nu toți vor avea parte de obiectul studiului lor: mulți bani.

Facultatea de Business

Antreprenoriali și neînfricați când vine vorba de a lua riscuri, această specie de studenți își desfășoară activitatea în cadrul uneia dintre cele mai noi facultăți din cadrul UBB. A nu se confunda cu verișorii de mai succes de la FSEGA.

Facultatea de Studii Europene

Probabil cei mai deschiși spre străinătate, această specie de student are cel mai mare procent de studenți străini. Când ajung membrii acestei specii acasă de sărbători, vor avea probabil cea mai dificilă conversație cu părinții dintre toate speciile la întrebarea: „Dar cu ce meserie ieși de la facultatea asta?”, mai ales dacă părinții au o anumită orientare politică.

Facultatea de Educație Fizică și Sport

Cu siguranță cei mai sănătoși și bine-clădiți studenți dintre toate speciile, aceștia au beneficiul de a avea facultatea în parcul Iuliu Hațieganu, plin cu terenuri de sport. Această accesibilitate la diverse facilități sportive, atât pentru cursuri și abilități sportive, face ca această specie să fie mai atractivă decât celelalte, stârnind interesul celor interesați și rivalitatea rivalilor. De deștepți, sunt frumoși.

Facultatea de Teologie Ortodoxă, Greco-Catolică, Romano-Catolică și respectiv Reformată și Muzică

Fără îndoială cei mai cunoscători în materie de spiritualitate dintre toate speciile de studenți, discuțiile dintre acești studenți sunt fascinante de urmărit. Deși par inițial a fi aceeași specie, sunt defapt destul de diferite. Una dintre diferețe este modul cum se raportează la relații: unii vor neapărat să iasă căsătoriți din facultate, pe când alții nu vor să aibe nimic de a face cu așa ceva. Pe lângă asta, unul dintre marele mistere ale acestor specii este „De ce este teologia reformată și muzica în aceiași facultate?”.

Facultatea de Teatru și Film

Probabili cei mai plini de viață și creativi dintre speciile de studenți de la UBB. Această facultate și-a aniversat anul acesta 30 de ani de existență. În general, nu sunt așa de abstracți și de obscuri pe cât ar sugera logo-ul facultății lor.

Facultatea de Inginerie

Foarte posibil cea mai puțin cunoscută dintre speciile de la UBB, în mare parte pentru că se află defapt în Reșița, și nu în Cluj-Napoca. Acest fapt duce deseori la confuzie în rândul celorlalte specii de studenți, atunci când sunt întrebați de această facultate, răspunzând cu confuzie: „Te referi la UTCN? Aia nu-i în UBB”.

Facultatea de Biologie și Geologie

Acești iubitori de natură, animale și de drumeții au probabil unele dintre cele mai invidioase medii: chiar lângă Grădina Mikó sau lângă Grădina Botanică, unde aceștia pot fi câteodată găsiți după cursuri. Datorită intimității oferite de aceste spații, membrii speciei lor pot fi uneori observați în aceste locașuri, mai ales după sesiuni, plându-și de milă sau plângând de fericire.

Facultatea de Științe și Ingineria Mediului

Rivali cu bio-geologii când vine vorba de cine sunt cei mai iubitori de natură, facultatea acestei specii de studenți este relativ nouă, fiind formată prin comasarea mai multor secții de la alte facultăți. Cu excepția activității de plantare de copaci, această specie nu este așa de cunoscută pentru creatorii „României Sălbatice!” și pare atât de plictisitoare încât nu s-a putut crea un roast mai bun ca acesta.

Facultatea de Istorie și Filosofie

Suntem cei mai studioși și culți și deștepți și frumi și șmecheri studenți. Și mai și facem cursuri în cea mai faină clădire a universității, în Clădirea Centrală a UBB, unde-i și Rectoratu’, ca să moară de ciudă ceilalți studenți. (notă de la editor, mai târziu: absolut deloc biased redactorul nostru, după cum puteți observa) Singuru’ L pe care l-am putea avea îi că domnul Bode și-a dat aicia doctoratu’ minunat.

Vă mulțumim că ați urmărit acest episod din „România Sălbatică”, vă mai așteptăm!

Articol redactat de Sabin Doboș

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *