Viața de student e fun, dar și grea câteodată, mai ales atunci când nu ai ce să mănânci. Știu că te-ai săturat de sfintele cereale cu lapte și zacuscă pe pâine, așa că relaxează-te și inspiră-te în următoarele 5 minute din rețetele pe care le-am adunat mai jos care durează, mai mult sau mai puțin, doar un sfert:
1.Wrap cinstit
Ingrediente: cremă de brânză, roșii cherry, avocado și opțional năut; dacă nu ești vegetarian, poți încerca să pui șuncă sau somon afumat (se găsește de obicei la orice supermarket și poți să-l folosești la wrap în jur de 3-4 ori, după preferințe), lipie
Mod de preparare: pe o lipie pune cremă de brânză și întinde-o pe toată suprafața. Dintr-o parte, în linie verticală, pune ingredientele menționate mai sus sau la alegere. Rulează lipia și îndoaie marginile ca să nu iasă conținutul.
2. Legume cu pui
Ingrediente: pachețel cu legume congelate, piept de pui feliat, condimente
Mod de preparare: trage legumele în tigaie prin unt alături de pui. Poți condimenta puiul și nu uita să guști legumele de sare. Gătește-l bine pe ambele părți până are o crustă aurie. Dacă îți mai rămâne pui negătit îl poți pune cu ușurință la congelator pentru a fi preparat altă dată, când nu știi ce să mai gătești.
3. Paste (pentru că sunt bune)
Ingrediente: tipul tău de sos preferat și paste, parmezan (opțional, dar recomandat)
Mod de preparare: ai nevoie doar de un borcan de sos de la Lidl (recomand!) sau orice fel de sos care îți place și paste pe care le fierbi – nu uita (te rog) să sărezi apa și să o folosești după ce s-au fiert pastele și la sos.
O altă variantă de sos ar putea să fie cel constituit din smântână de gătit pe care o prepari la foc mediu cu condimentele tale preferate, până se îngroașă (insist să pui apă de la paste). Poți înlocui carnea cu ciuperci.
4. Noodles
Ingrediente: noodles, câțiva căței de usturoi, 1 ceapă, 1 ardei, sos de soia, zahăr, condimente și pui (opțional)
Mod de preparare: fierbe noodles într-o oală cu apă și sare, asemănător pastelor. Între timp, prepară puiul în tigaie până devine auriu. În aceeași tigaie, după ce s-a gătit puiul, călește în puțin ulei usturoi, ceapă și ardei, tăiate cubulețe, până se înmoaie și se caramelizează. Adaugă sosul de soia cam cât să acopere fundul tigăii (mai poți adăuga și după dacă nu ți se pare suficient). Adaugă o linguriță de zahăr. Poți să guști între timp sosul; în funcție de cât de dulce îți place, mai poți adăuga zahăr. Presară apoi și condimente precum fulgi de chili, boia afumată, sare. După ce s-au fiert și tăiețeii, adaugă-i peste sos și amestecă.
5. Cartofi la cuptor cu mirodenii
Mod de preparare: taie câțiva cartofi rondele, pune-le condimente și bagă-i la cuptor. Nu uita să preîncălzești cuptorul. Coace-i timp de 15-20 de minute până devin aurii ca-n reclame. Poți să-i mănânci cu sosul tău preferat. Pot fi mâncați cu orice carne, după preferințe sau opțiuni vegetariene/vegane.
Bonus: pizza de buget
Ingrediente: o baghetă, sos de roșii și topping-uri la alegere: cașcaval, mozzarella, șuncă, salam, măsline, ardei.
Mod de preparare: taie pe jumătate o baghetă și unge-o cu sos de roșii și, opțional, cu usturoi. Apoi pune topping-urile tale preferate. preîncălzește cuptorul și lasă-le timp de 15-20 minute.
Tip: sunt gata când cașcavalul sau mozzarella s-au topit ori pâinea a devenit rumenă.
Sper că te-au ajutat aceste rețete și să le mănânci cu poftă. Nu uita că pentru rezultate maxime și energie, ai nevoie de o masă mai consistentă decât pâine cu zacuscă dimineață-prânz-seară. Enjoy! <3
Articol redactat de Alexandra Enache