Fiecare perioadă din viața noastră are particularitățile ei, farmecul și rolul ei în definirea a ceea ce suntem, ducându-ne unele spre căutare, experimentare, învățare, iar ulterior aducându-ne răspunsuri, direcții, rezultate și experiențe. Dacă privim doar spre noi, tinerii, cred că ceea ce trăim poate fi transpus într-o rețetă amplă, cu multe și diverse ingrediente, care, uneori, pot lăsa impresia că nu ar fi de acolo, însă rezultatul te poate surprinde și îți poate arăta că nimic nu a fost nepotrivit, nimic nelalocul lui, ba chiar acele ingrediente au dat unicitate „produsului” final. 

Rețeta despre care vorbim e una pe care o scrie fiecare, fiecare adaugă ce dorește și ce îi oferă mediul. Acest lucru poate fi dificil în a găsi ceea ce ți se potrivește, procesul de pregătire sau resursele de care ai avea nevoie, fie că vorbim de cele personale sau de cele externe. Apare incertitudine, confuzie, poate teamă, pentru că îți dorești un „preparat” bun, un rezultat care să te facă mândru de tine. 

Apar întrebări, situații noi, nevoi la care nu le-ai putut găsi încă rezolvarea, însă apare și o ocazie când trebuie să alegi ce să faci,  o ocazie care ți se prezintă că  poate sumariza și îndeplini ceea ce până acum era cu semnul întrebării, iar aceasta poate lua numele de FutureUp.

Acesta este un alt proiect venit dinspre noi, tinerii din OSUBB, care a plecat chiar de la nevoile prezentului și de la situațiile descrise anterior. FutureUp îți dă ocazia să experimentezi ceea ce faci în mediul academic, să vezi cum se desfășoară activitatea în mediul profesional, să te conectezi cu persoane din domeniul pe care vrei să îl urmezi sau cu persoane noi, care au interese comune, care îți pot lărgi perspectivele. Este un proiect care are această componentă practică, care te ajută să cunoști cererile pieței muncii, modul de lucru, te ajută să exersezi ceea ce ai dobândit până în momentul de față, dar și să exploatezi zone mai puțin cunoscute de tine.  

Cum se întâmplă tot acest lucru și ce face mai exact FutureUp?

Ei bine, pe o perioadă de două săptămâni activitatea va fi împărțită în partea de training și partea de task. Companiile partenere în proiect, care reprezintă diverse domenii de activitate, unele dintre cele mai căutate în prezent, precum IT, HR, Marketing, Biomedical/ Biotehnologii, Economie, vor oferi poziții de Internship pentru participanți, vor susține training-uri ce includ tematica poziției de Internship, delegând la final task-uri. Pe baza rezultatelor, se va alege participantul care a obținut Internship-ul la care a aplicat.

Poate te întrebi cum poți să devii participant, iar tot ceea ce putem spune, este faptul că procesul nu implică niciun grad de dificultate, realizându-se prin completarea unui formular de înscriere, în cadrul căruia poți opta și pentru poziția de internship din domeniile companiilor partenere. Acesta va fi urmat de un scurt interviu, iar după finalizarea acestuia, va începe activitatea propriu-zisă alături de noi și de reprezentanții companiilor. 

Proiectul este în creștere și dezvoltare, iar în cadrul ediției acesteia, cea cu numărul trei, ne dorim să ajungem la cât mai mulți tineri studenți, la membri ai companiilor din sistemul privat, la  persoane care se remarca prin ceea ce fac și ceea ce au făcut. Intenția noastră este aceea de a demonstra că, potențialul și  caracteristicile pe care le deținem noi, tinerii, pot aduce rezultate deosebite alături de resursele, activitatea, specificul companiei.

Concluzionăm prin a spune că FutureUp nu este un simplu proiect, ci este o experiență, după cum menționează și participanții edițiilor trecute, care te face câștigător, indiferent de evaluarea task-urilor primite. Iar dacă ne-ar întreba cineva pe noi, parte din OSUBB ce înseamnă FutureUp, am putea spune:  evoluție, dezvoltare, spirit tânăr  și competitivitate. 

Articol redactat de Alina Czutka

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *