Nu mai este nici măcar o lună până la Crăciun, iar în plan academic asta înseamnă două lucruri: primul, că deja ți s-a amintit de sesiune, iar al doilea că încă nu știi cum vei putea jongla cu distracția de sărbători și cu învățatul pentru examene. 

De când am venit la facultate, m-am confruntat cu aceeași problemă privind cantitatea de materie pe care trebuia să o învăț și timpul mult prea scurt. Într-un sfert de oră, cam cât durează să citești acest articol, îți voi oferi câteva sfaturi despre cum am compensat eu această problemă și am făcut învățatul mai plăcut și productiv. 

Trei lucruri de ținut minte

Cheia succesului pentru a învăța cât mai eficient este simplitatea, consecvența și calitatea. Pe acest principiu, îți pot spune că pentru a-ți atinge obiectivele ai nevoie de doar trei lucruri:

  • notițe de calitate 
  • time-management 
  • active recall 

Să le luăm pe rând

Poate că la liceu te-ai obișnuit să înveți acea lecție cap-coadă, cuvânt cu cuvânt, și să-ți asiguri un 10, însă am o veste proastă: la facultate nu poți face asta. 

Nu pentru că te simți demotivat, ci pentru că e imposibil. Cu toții știm acel profesor care consideră că materia lui e singura care există, iar așteptările lui sunt mai imposibile ca „tocitul” unui întreg suport de curs. 

Și ce poți face în acest sens? Rămâi la calitate, nu cantitate. Selectează-ți cu grijă resursele pe care le folosești atunci când vrei să înveți. Zece cărți pe masă și alte patru variante de notițe primite de la colegi nu te vor ajuta să reții mai multe, ci te vor face mai pierdut. În schimb, încearcă să iei cât mai multe notițe de la cursuri și pune-le într-un singur document cu informațiile primite de la profesor, de pe slide-uri sau din suportul de curs.

Dacă ești tipul de student care își ia notițele de mână, îți recomand cu încredere metoda Cornell. Metoda constă în a împărți foaia de notițe pentru a cuprinde o secțiune pentru cuvintele cheie despre care se vorbește la curs, o altă secțiune mai cuprinzătoare unde vei nota cuvintele – cheie ale cursului și altă secțiune în partea de jos a paginii. Peste ceva timp, în această secțiune vei sumariza ideile principale aduse în discuție. Dacă ești genul de student care preferă să-și ia notițele pe laptop sau tabletă, atunci poate tragi un ochi și peste Notion sau Obsidian, două aplicații care, pe lângă că te vor ajuta să-ți organizezi notițele mult mai ușor și rapid, au niște funcționalități pe care Word sigur nu le are. 

Ai auzit de „cititul pe diagonală”? 

Când i-au pentru prima dată în mână o carte din bibliografia „obligatorie”, fac exact aceleași două lucruri: dau la ultima pagină să văd câte pagini are și calculez câte ore mi-ar lua să o citesc. Undeva mereu îmi dă cu virgulă, de cele mai multe ori la câte ore are o zi în viziunea profilor. Sau poate cineva chiar reușește să citească tot, eu rămân, totuși, la principiul „work smart, not hard”.  

Când am de citit despre un subiect anume, mereu frunzăresc fiecare carte primită în bibliografie și îmi selectez doar acele cărți care se axează cel mai mult pe subiect. După aceea, citesc începutul și sfârșitul fiecărui capitol pentru a selecta din nou doar acele capitole de care am nevoie. Așa, nu doar că numărul de pagini scade, dar scade și timpul pe care îl investesc în învățat. Uite câteva ponturi descoperite: uneori prefața unei cărți s-ar putea să te ajute mai mult decât cartea în sine (acolo găsești atât date despre autor, cât și despre ce a scris, dar și corelații cu alte subiecte); dacă ai niște cuvinte cheie, caută în index să vezi la ce pagini sunt menționate; mereu să ai la îndemână un caiet unde să-ți poți lua notițe despre lucrurile cele mai importante și să scrii capitolul și pagina unde ai citit despre ele. 

Cât timp petreci pe zi învățând? 

Și mă refer aici la a învăța dedicat – fără distrageri?! Dacă întâmpini probleme privind time managementul și dedicarea pe sarcinile de muncă, atunci poate ar trebui să-ți spun puțin despre Tehnica Pomodoro și Regula 52/17. Ambele funcționează pe același principiu, sprinturi de muncă dedicată, fie ele de 25 sau de 52 de minute, urmate de pauze scurte în care te detașezi complet de sarcina pe care lucrezi. 

Cu accent pe „pauze scurte”. Numeroase studii au arătat că intervalul de timp în care creierul uman se poate concentra pe deplin pe o anumită sarcină este relativ scurt. Prin urmare, este absolut necesar să-i oferim acele pauze scurte pentru a evita suprasolicitarea și, pe termen lung, burnout-ul. Dar mai multe despre aceste două tehnici poți să citești aici și aici, mai ales că tot ce ai nevoie pentru a le aplica este un timer. Ai grijă și la spațiul în care lucrezi sau înveți, nu doar la timp. Un loc dedicat strict pentru învățat de va face să intri mult mai rapid în mood-ul de studiu și te va face să fii mult mai organizat și eficient. 

Și la final… ceva important! 

Este vorba de „active recall” sau pe românește a recapitula periodic materia. Nu doar de a recapitula, dar a fixa tot ce ai învățat pe parcurs. Creierul nostru este atât dușmanul în ceea ce privește învățatul, cât și prietenul nostru. Acesta șterge tot ce consideră irelevant pentru viața noastră de zi cu zi. Prin recapitulare periodică, îl facem să fixeze noile informații, fiindcă dacă ne întâlnim mai des cu o informație, înseamnă că avem nevoie de acea informație. 

Personal, studiez un subiect de cel puțin trei ori până la examen. Prima dată, când îmi refac notițele acasă, după curs, și îmi creez propriul suport de curs, completat cu informațiile extrase din bibliografie. Apoi, peste o săptămână sau câteva zile,  recapitulez și încerc să înțeleg subiectul. Îmi imaginez că urmează să predau acest subiect la niște școlari. Astfel, nu doar că fixez cele mai importante informații, însă descopăr unde există lacune pe care trebuie să le acopăr. Tot în această fază îmi pregătesc niște întrebări din materie la care va trebui să răspund peste câteva săptămâni sau înainte de examen. O tehnică simplă pe care o poți folosi pentru a recapitula este metoda Blurting în care, ca și metoda Cornell, ai o pagină împărțită pe trei secțiuni. Prin metoda aceasta, vei scrie din memorie tot ce-ți amintești legat de un subiect, urmând ca după să te consulți cu notițele și să-ți notezi tot ce ai uitat și să-ți formuleazi întrebări la care va urma să răspunzi. 

Ce subiect complex…

La orice căutare pe Google, vei fi copleșit de numărul de tips&tricks legate de eficientizarea învățatului. La final, tot ce îți mai pot spune este să cauți metoda care ți se potrivește cel mai bine, însă să nu uiți că simplitatea unei metode, pe care o poți aplica în fiecare zi, este ce o face cu adevărat să funcționeze. 

Articol redactat de Ștefan Cristinaru

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *