,,A fost odată ca niciodată un student sărac cu un spirit de explorator care hoinărea mereu străzile Clujului în căutare de noi aventuri și locuri fun. Într-o zi și-a dat seama că After Eight, Piața Muzeului și ,,strada cu luminițe’’ nu îl mai încântă, lucru care l-a întristat teribil. Dar fix când era pe punctul de a renunța, în timp ce scrolla distras prin feed-ul său repetitiv, a găsit soluția mult căutată.”

Dacă te regăsești în eroul de mai sus, ai venit în locul potrivit, deoarece aici vom vorbi despre câteva locuri care cel puțin pe mine m-au încălzit și m-au adus mai aproape de a-mi construi un nou ,,acasă’’, fără măcar să aducem vorba despre Parcul Central.

Așadar, să începem

  1. Centrul de interes

Dacă ești întâmplător prin Gara Centrală, te încurajez să treci prin pasajul subteran până la Dedeman și să mai faci câțiva pași la dreapta înspre acest culcuș confortabil al artei. Localizat pe Strada Fabricii de Chibrituri 9, Centrul de interes este o clădire abandonată restaurată sub forma unui muzeu de artă contemporană, unde artiștii își fac vocea auzită prin sculpturi, picturi, fotografii și altele. Până pe 30 noiembrie ai ocazia să vizionezi Expoziția de Toamnă, deci te încurajez să dai o fugă zilele astea.

  1. Cinema ARTA

Dacă ai chef de un film bun într-un loc mai restrâns, o lansare de carte sau poate un vernisaj, atunci ești unde trebuie. Eu am avut. Așa că am fost pentru prima oară de curând aici și m-a lăsat cu un gust plăcut. La intrare am găsit câțiva studenți euforici ținând în mână pahare de vin iar fimul pe care l-am vizionat, ,,Metronom’’, m-a ținut când pe marginea scaunului, când cu fața în palme. Și uite aici se ascundea filmul pe care nu știai că trebuie să-l vezi.

  1. Samsara Teahouse

Hai cu mine la un ceai și un biscuite în tărâmul ăsta feeric unde timpul trece complet diferit. Are totuși câteva condiții. Papucii rămân la intrare, pe pernuțe se stă fix cum vrei tu, muzica de fundal e ca să rămână acolo, că altfel te hipnotizează, iar atunci când comanzi, îți iei mereu un ceai cu nume imposibil de pronunțat. Și mai multă vorbă de atât ar strica farmecul.

  1. GRECO street food

De la atâta artă ți s-a făcut foame. Știu. Tocmai din acest motiv las aici și cel mai bun gyros din aria Cluj Napoca. Bine, nu chiar aici. Localul îl găsești pe Piezișă cum urci, pe stânga, și o să-l recunoști după zâmbetele vânzătorilor amabili și a mirosului divin de cartofi prăjiți, tzatziki și fericire. Cu plăcere, ia cu pită!

  1. Căsuța OSUBB

Nu, nu ne-au murit lăudătorii, doar ne-am gândit ca în încheiere poate ai vrea să afli ale cui sunt râsetele care răsună seară de seară în Hașdeu. Nu vrem să râdem doar între noi, așa că te așteptăm cât de curând la proiectele noastre.

Ți-am fost de folos? Acestea sunt doar câteva dintre locurile care mă fericesc în viața mea de student. Îți doresc multă baftă în propria ta explorare prin Cluj!

Articol redactat de Andra Atănăsoaie

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *