Imaginează-ți – ești student în anul I și ajungi pentru prima dată la Cluj-Napoca, unde nu știi încotro să o apuci, ce să faci prima dată, unde și cu cine. Voluntarii de la OSUBB au pregătit în săptămâna 3-9 Octombrie un proiect destinat celor mai noi studenți veniți în orașul nostru – bobocii. Săptămâna Bobocului le-a oferit o gamă largă de activități din diverse arii, de la stand-up și seri sociale la workshop-uri interactive, sticker hunt și chiar și o seară de chitară. Toate activitățile au fost gratuite iar voluntarii OSUBB s-au asigurat că le oferă o experiență unică noilor veniți.

Am început săptămâna cu o seară de board games, continuând cu un training tip HOW TO CLUJ și un stand-up comedy show cu Ardeleneșii. Ne-am antrenat corzile vocale și am cântat din toată inima la Karaoke Night, ca mai apoi să stăm de vorbă cu „cărțile” la Biblioteca Vie, unde bobocii au avut ocazia să discute cu studenți din ani mai mari despre diferite subiecte, printre care și oportunitățile Erasmus +, tranziția de la liceu la facultate și experiența Work & Travel. 

Am continuat cu un workshop despre anxietate ținut de Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni UBB (CCOPA), urmat de un blind date. Vineri seara am râs cu lacrimi la „Ce spun studenții” și am aflat ce trece cu adevărat prin mințile studenților, ca mai apoi să plângem și să cântăm împreună sâmbătă seara la seara de chitară cu Emeric Imre. Am încheiat săptămâna cu un Youth Cafe, unde am discutat despre cum putem îmbunătăți studenția tinerilor din Cluj, un sticker hunt și, în final un movie night unde am vizionat serialul „Amicii”.

Săptămâna Bobocului marca OSUBB a strâns anul acesta peste 800 de participanți, oferind bobocilor un start ideal în studenția clujeană. Sperăm că ai fost și tu acolo ca să te distrezi alături de noi, iar dacă nu, te așteptăm la următoarele proiecte OSUBB (și te asigurăm că vor urma multe)!

Articol redactat de Roxana Belen Pop

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *