Un laptop, câteva foi albe și un pix sunt tot ce îți trebuie pentru un study date productiv, întrebarea este unde totuși? Ei bine, am răspunsul perfect: o cafenea. Pe lângă un cappuccino, un croissant poate și internetul gratuit, am scris despre 5 cafenele cu vibe potrivit de studiu din Cluj-Napoca.

5) Ted’s Coffee

Deși această cafenea aparține unui lanț comercial, am decis să o includ deoarece este foarte student-friendly, situată relativ central și este potrivită unei pauze de cafea, cu un laptop și câteva caiete. Atmosfera caldă, lumina joasă și muzica de fundal potrivită întrunesc condițiile de studiu, mai ales alături de un Salted Caramel Latte sau o cafea scurtă și neagră.

Clienții au acces la internet gratuit (și încă foarte bun) iar spațiul mai intim și privat oferă un confort anume pentru a realiza teme.

4) Zorki Photo Cafe

Această cafenea este una mai specială, având o tematică anume, respectiv un vibe retro și old-school. Este cafeneaua perfectă pentru studiu și socializare, întrucât aici se adună toți iubitorii de fotografie, film, teatru și arte fine (organizând și expoziții vizuale) pentru o atmosferă foarte primitoare.

Motto-ul cafenelei este „Bem cafele scurte și cu efect” deci pregătiți-vă pentru esențe tari, însă și latte-urile sunt delicioase, mai ales cu un curs lângă.

3) /FORM Cafe

FORM Cafe deja are o notorietate aparte întrucât e mai populară printre tineri. Pe lângă meniul vast și divers de mâncăruri și băuturi, cafeaua este o specialitate anume (recomand cappucino) iar atmosfera este imaculată, demnă de popularitate. Muzica de fundal este ambientală, lumina este perfectă, localul este spațios și modern, toate condițiile pentru un study date fiind îndeplinite.

Dacă vă aflați prin centru și nu știți unde să mergeți, FORM Cafe este opțiunea potrivită.

2) Doamna T

Este vorba despre un local de mici dimensiuni, ascuns oarecum în inima Clujului, potrivit pentru o pauză în liniște. Aici nu este vorba despre cafea, ci este o întreagă experiență culinară: de la întâmpinarea Doamnei T, care lucrează pe cont propriu și realizează toate preparatele în casă, de una singură (de aceea nici nu se servesc berea și băuturile acidulate), la itemele din meniu, unul mai apetisant decât altul și atmosfera fiind una veche, romantică, localul fiind plin de romane vechi românești, uitate de vreme.

Avem popularul Cafe Glace, o cafea rece cu vanilie și ciocolată și clasicul Cafe T, o cafea cu cognac flambat, frișcă și portocală, care reprezintă alegerile populare din meniu, acompaniate de multiple deserturi homemade și platouri apetisante. Un local de vis pentru iubitorii de literatură!

1) The Coffee Factory

Situată lângă campusul Hașdeu, această cafenea primește zilnic o clientelă vastă, compusă majoritar din studenți aparținând tuturor domeniilor de studiu. Pe lângă locația excelentă, atmosfera este de asemenea una modernă și caldă, invitantă, perfectă pentru a studia singur sau în companie.

Meniul nu este mai prejos, cafeneaua oferind vaste selecții de la Fistic Latte și Rose Caramel Latte (da, cafea cu sirop de trandafir) pentru cei cu un „sweet tooth”, la limonade precum Rose Pear Lemonade și Forest Lemonade pentru un gust mai proaspăt.

 Tot ce mai ai de făcut acum este să-ți alegi un preferat și să continui sesiunile de învățat. Mult succes în sesiune tuturor!

Articol realizat de Varianini Giulia-Flavia

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.