Știm cu toții că este destul de dificil să fii student la Cluj în zilele noastre, dar asta nu înseamnă că ar trebui să omitem opțiunea de a urma o facultate aici. Resursa financiară este importantă, însă în ajutorul studenților au apărut o multitudine de variante pentru a reduce puțin câte puțin costurile zilnice pe care orice student din Cluj-Napoca le are.

Cantina – deliciul studenților

Mâncarea este importantă și poate nu avem mereu timp să ne alimentăm corespunzător. Nu ar trebui să neglijăm acest aspect deoarece ne poate crea probleme destul de serioase în viitorul apropiat. În sprijinul studenților stau la dispoziție un număr generos de cantine unde stomacul studentului va mânca și altceva în afară de zacuscă și sandwich-uri. Cantina din Campusul Hașdeu este cea mai cunoscută, dar dacă nu sunteți prin zonă e bine să știți că există facultăți cu propria lor cantina cum ar fi Litere, Drept, FSPAC, FSEGA, Chimie și multe altele. Dacă sunteți studenți ai UBB vi se va aplica o reducere de 20%, ceea ce ca și student este bine venită.

Biblioteca – lăcașul studenților

De multe ori poate ai dorit să mergi undeva și să te pregătești pentru viitoarele examene într-o liniște deplină. La dispoziția oricărui student există clasica și simpla bibliotecă. În Cluj-Napoca există cunoscuta Bibliotecă Centrală Universitară, loc în care studenții au posibilitatea să se documenteze și să-și ia informațiile de care au nevoie la facultate. Biblioteca dispune de 55 de săli de lectură cu o capacitate de 2100 de locuri, fiind un mediu propice pentru studiu. Pandemia rămâne o incertitudine, iar în cazul în care lucrurile se vor întoarce într-un șcenariu online, cărțile se pot găsi și în format .pdf pe site-ul bibliotecii, pentru a nu opri accesul la informație.

Reducerile – prietenele studenților

Fiecare dintre noi a avut parte de o zi grea măcar odată în viața sa în calitate de student, fie că a fost vorba de vreun proiect sau de vreun examen. Starea de supăre sau de tristețe este apăsătoare, dar poate fi ușor ameliorată când auzi cuvântul „gratis”, sau fratele său mai mic „reducere”. Pare greu de crezut că poți auzi asemenea cuvinte în Cluj-Napoca, dar imposibilul devine posibil cu ajutorul cardurilor nebancare, cum ar fi Omnipass, StudCard sau ISIC. Avantajul major este gratuitatea pentru mijloacele de transport în comun pentru studenții de la buget și reducerea de 50% pentru studenții de la taxă. Dacă obții un astfel de card nebancar, veți avea parte de diverse vouchere și oferte promoționale la numeroase cafenele, frizerii, restaurante, săli de fitness și multe altele. Viața în Cluj nu mai pare așa de scumpă, nu?

Articol redactat de Lucian Sărăcilă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.