Pregătirea licenței- acea perioadă care, atunci când devii student, pare prea îndepărtată pentru a fi reală și, totodată, evenimentul în jurul căruia gravitează toată viața ta odată cu începerea semestrului VI. 

Este binecunoscut faptul că bazele unei relații colegiale sănătoase se consolidează prin transparență și sinceritate, însă…putem spune același lucru și despre relația ta student- licență? 

Să ne gândim. Primele conexiuni stabilite între tine și licență au fost destul de promițătoare. Chiar de când ați făcut cunoștință, ai respectat toate regulile de conduită, i-ai zâmbit respectuos, i-ai promis că ai învățat din greșelile colegilor mai mari, iar eficiența time managementului și seriozitatea te definesc, fără îndoială. Cu siguranță ai copleșit-o și cu entuziasmul tău, însă de la promisiunea ”voi termina licența încă din primul semestru” și până la ”e aprilie, deci ar trebui să încep primul capitol” s-au întâmplat multe. În cazul în care nu ți-ai dat seama încă cum s-a ajuns aici, îți aducem noi astăzi aminte.

  1. Nu i-ai oferit licenței atenția de care avea nevoie;

Dacă nu ți-ai dat seama, i-ai făcut licenței multe promisiuni, ai slăbit întâlniri în care i-ai promis că îi vei oferi toată atenția ta, însă, toate acestea au fost amânate din motive mai mult sau mai puțin întemeiate.

  1. Mediul pe care i l-ai oferit a fost doar un ”Folder nou”;

Dacă azi privești retrospectiv, 10 minute pe zi, în care să îi dai licenței, treptat, o formă acceptabilă, nu ar fi reprezentat o sarcină imposibil de dus la bun sfârșit. Cu siguranță ai avut și tu motivele tale întemeiate pentru care nu ți-ai dorit să o vezi de prea multe ori, însă, să nu uităm că și licența poate avea sentimente, care sunt ușor de rănit, mai ales atunci când de săptămâni bune a rămas uitată într-un simplu și anost ”Folder nou”. 

  1. Ți-ai amintit de ea datorită profului, de cele mai multe ori;

Atunci când o colaborare profesională începe să scârțâie, un mic ajutor este binevenit, iar în cazul tău, coordonatorul tău de licență a putut lua forma super-eroului de care aveai nevoie pentru a evita o situație de criză. Fie că ți-a oferit deadline-uri, fie că a stabilit întâlniri consultative în care tu și licența ați avut de ajuns la un punct comun, toate acestea te-au ajutat, sau te vor ajuta de acum, pentru a nu amâna colaborarea dintre tine și ea pentru anul viitor.

Chiar dacă luna aprilie se apropie de final, încă mai ai șansa de a readuce la viață chimia dintre tine și licență! 

Crede-mă, fie că licența te așteaptă singură într-un folder, fie că stă de dimineață uitată în taskbar, ea încă mai crede în tine și în capacitatea ta de a încheia anul așa cum trebuie!

P.S: Dacă ai ignorat licența până acum, e momentul să o tratezi ca atare! 😉

Articol redactat de Ana Icușcă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.