Cauți experiențe noi care să te scoată din zona de confort? Te-ai gândit să încerci  voluntariate în diferite țări? Ca tânăr ai multe oportunități, mai ales în spațiul european, dar nu toate sunt atât de cunoscute.

În acest articol, doresc să îți prezint câteva variante de experiențe internaționale despre care poate nu ai auzit, dar sunt sigură că ți-ar plăcea să le experimentezi la un moment dat.

  1. Schimburi de experiență prin programul Erasmus +. Indiferent dacă ești sau nu student, poți participa la un astfel de program. Timp de minim 5 zile, maxim 2 săptămâni ai oportunitatea de a participa la diferite workshop-uri, ateliere și sesiuni non-formale focusate pe o anumită temă. Alături de alți tineri atât români, cât și străini vei învăța lucruri folositoare și vei lega multe prietenii.
  1. ESC(European Solidarity Corps) reprezintă un program de la 3 la 12 luni în care ajuți persoanele vulnerabile sau anumite organizații care se ocupă cu problemele de mediu. Aici poți preda copiilor limba engleză, poți ajuta la construirea unui azil pentru bătrâni etc.
  1. Internship. Poți profita de a face un internship atât plătit, cât și neplătit. Pentru a te putea înscrie într-un astfel de program în altă țară, cei de la AIESEC te pot ajuta să găsești ceva care să ți se potrivească.
  1. Tabere de vară internaționale în care vei studia în altă limbă, vei locui într-un campus studențesc și îți vei face prieteni din întreaga lume.

Care dintre experiențele propuse ți se pare cea mai interesantă? Pe care ai dori să o încerci? 

Articol redactat de Giovanna Bălan

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.