A doua ediție Creative Camp a adus și concursul ”Writers  Wanted”, care, la secțiunea proză, a avut-o câștigătoare pe Sonia Cristea. Pentru că am rămas impresionați de povestea ei, ne-am dorit să descoperim mai multe despre pasiunea ei și să îți oferim și ție această ocazie, așa că te invităm să citești mini interviul următor:

1. Spune-ne câte ceva despre tine, facultatea și orașul în care studiezi.

Aș putea spune despre mine că sunt o persoană foarte energică, mereu dornică să se implice în activități: fie în cadrul unor proiecte pentru facultate, fie de voluntariat. Sunt o fire destul de perfecționistă și îmi place foarte mult să planific majoritatea activităților de zi cu zi, din acest motiv dețin peste 10 jurnale în care îmi notez detaliile cu lux de amănunte. Cu toate acestea păstrez și o doză de spontaneitate. În plus, sunt o foarte mare iubitoare de animale, pisicile fiind cea mai mare slăbiciune a mea. 

În prezent sunt studentă la Facultatea de Psihologie din cadrul UBB Cluj și am și un job în același timp.

2.Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru scris?

Pasiunea pentru scris am descoperit-o de la o vârstă fragedă când începusem să învăț să citesc și, impresionată de povești, încercam să le creez pe ale mele cu o doză de nonconformism pentru personaje și cu inocența specifică vârstei. După fiecare poveste scrisă, o lăsăm pe mama să citească, așteptând să fie impresionată de creativitatea mea debordantă de atunci. Iar ea intra în joc și mă lăuda pentru ideile năstrușnice, făcându-mă să mă simt precum un scriitor nominalizat la premiul Nobel pentru Literatură. Mai târziu, începând cu clasa a VI-a am început să scriu din pură plăcere, mereu îmbunătățindu-mi vocabularul și tehnica narativă.

3. Ce reprezintă scrisul și creativitatea pentru tine?

Pentru mine, scrisul reprezintă o evadare din rutina zilnică și o plăcere nevinovată. Aș putea sa îl compar chiar cu meditația deoarece în cazul meu, are scop terapeutic, ajutându-mă să îmi pun gândurile într-o ordine mai creativă, aș putea spune. 

Creativitatea în viziunea mea, reprezintă unealta care ne face să răzbim prin monotonia vieții, fiind și elementul care ne diferențiază pe unii de alții. Pentru mine, creativitatea este o calitate care necesită păstrată cu grijă pentru că este destul de unică în acest conformism impus de zi cu zi.

4. Ce te inspiră să scrii? 

Inspirația mea este luată de obicei din natură. Ador să privesc natura și câteodată să uit de orele care trec și totul în jurul meu se schimbă. Astfel îmi place nespus să scriu fiecare detaliu pe care îl observ și să îl asociez cu o metaforă pentru a-i evidenția și mai mult frumusețea. De asemenea, oamenii din jurul meu reprezintă și ei sursa mea de inspirație mai ales când mă gândesc că fiecare are o poveste unică pe care nu o poate divulga.

5. Ai un mesaj pentru studenții pasionați de scris, dar care nu au curajul de a-și face talentul cunoscut? 

Un sfat pe care l-aș acorda studenților pasionați de scris, dar care nu au curajul să își facă talentul cunoscut este să riște chiar dacă sunt timizi, pentru că frica te ține departe de lucrurile mărețe. Să nu se gândească că vor fi judecați pentru că aceasta creează doar anxietate. În cel mai rău caz, ar putea primi un feedback constructiv pe baza căruia să își revizuiască lucrarea, dar nimic mai mult. Niciodată nu vor ști cine ar putea fi impresionat de opera lor, dacă nu își dau șansa de a ieși în lume și de a se prezenta autentic, iar în viitor, cine știe, poate vor ajunge pe drumul spre succes.

Pentru a citit creația integrală a Soniei, dă click aici!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *