Deoarece Creative Camp acoperă toate sferele artei, studenții au avut oportunitatea de a-și pune în valoare și pasiunea pentru desen prin concursul ”Artists Wanted”.

Câștigătoarea acestei ediții, a cărei ilustrații merită să fie făcute cunoscute, este Bîldea Naomi. Naomi ne-a povestit despre pasiunea ei în mini-interviu următor:

1. Spune-ne câte ceva despre tine, facultatea și orașul în care studiezi.

Sunt studentă în anul I la UBB, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie, și studiez în Cluj-Napoca. Pe cât se poate, îmi includ adesea pasiunea pentru felul în care funcționează psihicul uman în multe lucrări :^).

2. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru artă?

Când eram mică-mică, tatăl meu îmi desena în pix diferite peisaje și am luat din asta un exemplu de creativitate. Având oricum o imaginație bogată, am început și eu să fac mâzgălituri, până am ajuns în clasa I și am fost pentru un an la un curs de artă. Am învățat câte ceva, în mare despre cum sa nu mă sfiesc cu folosire culorii în artă, dar mă consider overall autodidactă în artă. De acolo, nu au urmat decât un șir lung de ani în care imediat ce mă lovea o idee, apucam o foaie și un pix și îmi făceam de cap. Pentru mine, arta e mai mult un proces fluid decat unul robust, planificat. Eventual, am început sa fac si arta grafica, ilustrație și design si m-am îndrăgostit de ceea ce reprezinta. In prezent, experimentez atat cu arta traditionala, cat si cu cea digitală. Îmi plac la nebunie! 

3. Ce reprezintă desenul și creativitatea pentru tine?

 Arta este o forma foarte validă de exprimare pentru artist, si eu o folosesc oarecum dihotomic – pe de o parte, creez cu scopul de a imortaliza ceea ce vad în jurul meu – oameni, idei, concepte, emoții. Pe de alta parte, majoritatea lucrurilor pe care le realizez sunt și o reflectie fidelă a ceea ce e în capul și în sufletul meu. Într-o vreme, singurul mod în care observam ca îmi pot face înțelese sentimentele în toata profunzimea lor era prin arta – asta a rămas, in mare parte, valabil si astăzi, deși am învățat să mă exprim și altfel. Arta are un loc special în sufletul meu. Creativitatea, pe de alta parte, e un proces pe care chiar nu știu sa mi-l explic – presupun ca sunt o avida observatoare a lumii din jurul meu si o avida introspecta – din asta provine si procesul meu creativ: din ceea ce observ în mine si în alții. 

4. Ce te inspiră să desenezi/pictezi?

Mă inspiră extrem de multe lucruri: uneori, aud un cantec care îmi place și mi-l pun în casti pe repeat pana reușesc sa imortalizez cum mă face să mă simt. Alteori, plec de la un concept, fie el psihologic, filosofic, estetic etc. Uneori ilustrez și ceea ce îmi amintesc din visele mele sau din experiențe strict obiective. Presupun, atunci, că ceea ce mă inspiră sunt niște idei cu potențial. Desigur, mă inspiră, uneori, și esteticul: dacă văd ceva (sau pe cineva) care mă impresionează, o să simt nevoia instantă să schițez! 

5. Ai un mesaj pentru studenții pasionați de artă, dar care nu au curajul de a-și face talentul cunoscut?

Just do it!!! Nu pot sublinia destul cat de mult te poate motiva ca artist sa iti publici munca. Normal, este necesar sa nu necesiți validare externa in arta ta – ești un artist asumat, la urma urmei. Totuși, simți că în sfârșit munca ta este răsplătită. Plus, asta e o metoda super cool de a cunoaște artiști și pasionați cu interese similare cu ale tale. Just put your work out there! 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *