Ediția a II-a de Creative Camp s-a încheiat, dar creativitatea continuă. Astfel, dorim să mulțumim în primul rând invitaților și trainerilor care ne-au împărtășit din poveștile și experiența lor, participanților care au fost curioși și au pus întrebări, dar nu în ultimul rând voluntarilor care s-au ocupat de organizarea acestei saptămâni pline de creativitate și inspirație.

Luni, l-am avut alături de noi pe Răzvan Băltărețu, redactor șef Vice. Răzvan ne-a povestit cum din pasiunea pentru scris și-a început activitatea de redactor la ziarul Adevărul, și cum proiectele în care s-a implicat l-au ajutat să ajungă redactor de weekend. Apoi a descoperit Vice, unde își continua activitatea și acum. Discutând despre creativitate nu putem nega faptul că în unele momente pot apărea blocaje care să ne dea bătăi de cap, însă ca rezolvare la această problemă, Răzvan ne-a sfătuit să vorbim cu alte persoane subiectele despre care urmează să scriem,  pentru a găsi perspective la care nici măcar nu ne gândeam.

Și cum creativitatea nu are limite, aceasta se regăsește peste tot, dar mai ales în marketing. Marți, Ileana Cocias, lider de marketing strategic, ne-a povestit despre marketingul creativ și cum creativitatea pornește de fapt de la tipul de client pe care îl ai, dar și despre P&G și cum se creează reclame reușite și atractive. Piața și consumatorii ne oferă date, care sunt foarte importante și chiar pot fi văzute într-un mod “sexy” și folosite în avantajul nostru, astfel încât să înțelegem mult mai bine clienții și comportamentul lor.

Miercuri am luat o pauză de inspirație creativă, urmând ca joi să ne întâlnim,  atât în format fizic, cu Nicoleta Gheorghiu la un workshop de pictură și desen grafic, dar și live pe facebook cu Dan Costea – solistul și chitaristul trupei Coma.

Nicoleta ne-a încântat cu ceva mai practic. Am avut ocazia să lucrăm simultan cu ea un tablou cu un peisaj de munte în culori acrilice, unde a folosit și ne-a explicat cum să folosim „tehnica cuțitului” în pictură, dar și faptul că ar trebui mereu să adăugăm elemente de originalitate în compozițiile pe care le facem. Și, până la urmă, am constatat că experiența nu a fost necesară, căci s-a ocupat Nicoleta ca toată lumea să primească îndrumări și să realizeze un tablou original.

De la Dan am aflat despre trecutul lui muzical, despre cum un simplu licean care și-a urmat pasiunea pentru muzică și dorința de a avea o trupă, a ajuns să urce pe sute de scene, timp de 20 de ani, și să încânte oamenii de prin stilul mai nonconformist pe care îl are bandul. Punctul culminant a fost atins când Dan ne-a dezvăluit cum trupa Coma își produce melodiile și cum inspirația le vine în cele mai banale momente. Procesul nu este unul complicat, iar dacă inspirația lipsește, nu se grăbesc să livreze un produs care să nu se ridice la nivelul pe care ei și l-ar dori.

Ziua de vineri a fost plină de surprize. Împreună cu colegii noștri de la Ame’s Books am pregătit un giveaway pentru voi care să vă stimuleze creativitatea și să vă ofere un gram de liniște.

În weekend creativitatea a atins cote maxime. Sâmbătă ne-am bucurat de workshopurile de exprimare prin dans alături de Dragoș Bucătaru și creare de conținut cu Anca Broască, dar și de live-ul cu Ana Maria Ciobanu– redactor DoR.

Dragoș ne-a ajutat să ieșim din zona noastră de confort prin diferite exerciții, să ne conectăm atât cu noi înșine, dar și cu persoanele din jurul nostru, și, în același timp, să ne simțim bine, pentru a pleca de la acest atelier cu o stare de liniște interioară.

Anca ne-a povestit despre social media, cum putem crea o campanie de publicitate creativă, cum îți stabilești un tone of voice al brandului personal. Astfel, Anca ne-a oferit multe tips&tricks din zona de influencer marketing și nu numai.

Ana de la DoR ne-a povestit despre parcursul ei în cariera de reporter, cum a început și cum a evoluat. Ne-a prezentat pe scurt povestea podcastului ei: “Satul Mădălinei”, care este primul podcast românesc de jurnalism narativ, cât și cea a Podcastului „Obiceiul Pământului”, care este conceput de echipa DoR. Poate fi dificil să găsești un echilibru între viața personală și cea profesională, însă dacă îți dorești ceva cu adevărat, nu e imposibil. A transmis câteva sfaturi tinerilor care își doresc o carieră în acest domeniu, i-a încurajat și a subliniat faptul că pe ea personal a ajutat-o facultatea în parcursul ei.

Duminică am început ziua cu aceeași energie bună, pentru a ne întâlni cu Andrei Nemeș la un workshop de introducere în fotografie. Ne-a învățat cum să ne jucăm cu culorile dintr-o poză, care sunt cele mai importante tehnici de fotografiere, regulile pe care ar trebui să le respectăm și, cel mai important, să nu uităm să ne lăsăm creativitatea să ne ghideze în găsirea cadrului perfect. Andrei ne-a spus că nu ai nevoie de un aparat prea sofisticat pentru a te apuca de fotografie, însă importantă este viziunea pe care o ai și ceea ce vrei să transmiți prin pozele tale.

Am continuat cu un workshop de copywriting alături de Siri și Andra, de la Vitrina Advertising. Fetele au fost tare drăguțe și ne-au prezentat lucrurile “must have” atunci când vrei să intri în acest domeniu, dar și lucrurile “nice to have” pentru a face ca tot acest proces să fie mai ușor, dar și să aibă nota sa de creativitate.

Ultima activitate din cadrul acestei săptămâni a fost live-ul cu Paul Tănase (@paultenn pe instagram) – artist grafic. Paul ne-a povestit puțin despre începuturile lui în acest domeniu și cum a ajuns de la niște pixeli cu care se „juca” în paint, să creeze ilustrații în photoshop. În același timp, este persoana care a învățat singur, din pură pasiune, tot ceea ce știe. Neavând studii în domeniul artelor, prin ambiție și muncă a reușit să ajungă acolo unde își dorea, aducându-și pasiunea la nivelul de job.

Woop-Woop, Creative Camp Ediția a II-a a luat sfârșit, iar noi sperăm că v-ați bucurat de toate activitățile. 

Stați aproape, creativitatea nu a luat sfârșit. Pregătim pentru voi multe lucruri faine. Pe data viitoare!

Articol redactat de Daria Paraschiv

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *