Cum ai putea să balansezi un un stil de viață sănătos cu viața de la facultate?

Pentru un student care are un program încărcat la facultate, poate părea destul de dificil să includă sportul în viața sa, dar nu e imposibil. Clujul oferă multe opțiuni la capitolul sport, cum ar fi: săli de fitness, parcuri și baze sportive.

De asemenea prin intermediul cardurilor nebancare pentru studenți( Omnipass și Studcard) beneficiezi de reduceri la abonamente la anumite săli de forță. În general acestea au programul aproximativ de la 06:00-22:00, așa că indiferent de momentul zilei în care preferi să faci sport… ai posibilitatea!

Ți-ai dori să incluzi sportul în rutina ta, dar nu știi de unde să începi? 

Începe cu timpul!

Încearcă să îți vizualizezi programul pe o săptămână, identifică zilele când ești mai liber, apoi intervalul orar, iar dacă momentul zilei ți se potrivește , mai rămâne un singur lucru de făcut- să te apuci de treabă!

Time managementul este unul dintre pașii importanți pentru introducerea activității fizice în viața unui student, dar odată ce reușești să îți aranjezi programul și să prioritizezi anumite aspecte, mai rămâne doar să iei inițiativa și să treci la fapte.

De când? De azi, dacă se poate! Momentul prielnic pentru a te apuca de sport este chiar în momentul acesta! Pur și simplu ieși afară pentru o plimbare, o alergare ușoară sau deschide telefonul caută o sală de fitness și fă-ți un abonament. Nu va fi ușor la început, dar până la urmă nici facultatea nu a fost și totuși ai ajuns până la momentul acesta. 

Rămâi constant!

Deși multă lume crede că ai nevoie doar de motivație, nu este chiar așa… La început funcționează motivația, entuziasmul și fapul că încerci lucruri noi, însă pe parcurs lucrurile se schimbă. Ce se întâmplă când dispare motivația? Apare disciplina. Aceasta ține locul motivație și îți aduce aminte de ce te-ai apucat să faci asta, de ce vrei să continui.

Este necesar să îți amintești motivul pentru care ai început, obiectivul și stadiul actual sau mai pe scurt evoluția. Când faci asta, realizezi că nimic nu  este pierdut atât timp cât nu renunți!  O să vezi zi de zi cum evoluezi, cu pași mici, dar siguri.

Ai nevoie de răbdare în tot acest proces, nici Roma nu s-a construit într-o zi, nici tu nu poți avea rezultate radicale peste noapte. 

BONUS: Câteva tips & tricks pentru a introduce sportul în viața ta :

  • Lucrează la partea de program, prioritizează și adaptează după cum îți convine;
  • Găsește un loc potrivit pentru a te simți confortabil (baze sportive, săli de fitness, aer liber etc.);
  • Setează obiective și concepe un plan;
  • Vizualizează evoluția pentru a fi constant;
  • Găsește-ți parteneri/prieteni cu care să faci sport;
  • Amintește-ți beneficile sportului ( o condiție fizică mai bună, stimă de sine crescută, memorie mai bună, reducerea anxietății etc.);
  • Studiază-te din mai multe puncte de vedere și găsește varianta care ți se potrivește;
  • Fii flexibil și adaptează-te constant;
  • Nu uita să te distrezi.

Articol redactat de Andreea-Alexandra Belei

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *