Între orele parcă interminabile, petrecute în fața ecranului, plimbările sunt cele mai benefice pentru a destinde atmosfera și pentru a uita de temele nesfârșite pentru facultate. Dacă nu mai știi cum să-ți petreci timpul în Cluj, iată câteva obiective turistice, demne de postat pe Instagram, cu peisaje ademenitoare, care merită vizitate. 

1.     Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”

Primul muzeu în aer liber din România, cunoscut și ca Muzeul Satului, Parcul Etnografic „Romulus Vuia” este locația perfectă pentru a face o călătorie în timp și pentru a admira casele țărănești, păstrate încă din secolele XVII-XX.

2.     Castelul Bánffy

La doar 30 de km de Cluj-Napoca ajungi în Bonțida, localitatea în care se află unul dintre castelele care reprezintă cu desăvârșire barocul transilvănean, vizitat chiar și de Prințul Charles de Wales. Inițial, în acest loc a existat reședința nobiliară a familiei Bánffy, care, după mai multe etape de construcție, s-a transformat în castelul mult admirat astăzi. Acesta este deschis pentru vizite zilnic, iar taxa de intrare este de 3 lei.

3.     Laguna Albastră

La alți 30 de km de aglomerația urbană a Clujului poți descoperi un peisaj din altă lume. Lacul supranumit „Laguna Albastră” surprinde prin apa de culoare turcoaz, asemănătoare celei din Marea Mediterană. Albastrul cerului și al lacului, nuanțele maronii dinspre pădure și galbenul stufărișului își dau întâlnire într-un tablou neașteptat, care merită vizitat.

4.     Cheile Turenilor

Între comunele Tureni și Copăceni, la o mică distanță de Cluj-Napoca se află o altă priveliște uluitoare. Rezervația Naturală Cheile Turenilor este o arie protejată, formată datorită pârâului Valea Racilor, care a străpuns calcarele din zonă. Pereții înalți ai cheilor ajung până la 150 m și sunt decorați cu diferite forme carstice: cascade, marmite și peșteri. Parcurgerea Cheilor Turenilor poate fi făcută cu ușurință în doar 2-3 ore.

5.     Salina Turda

Dacă vrei să trăiești o experiență desprinsă din filmele SF, la jumătate de oră de Cluj-Napoca poți vizita Salina Turda. Aici găsești nenumărate metode de a-ți petrece timpul, pentru că există mai multe mine și săli diferite: o sală a ecourilor, o insulă înconjurată de un lac cu bărci care pot fi închiriate, terenuri de sport, o roată ca în parcurile de distracții etc. Salina se poate vizita zilnic, iar dacă îți iei și carnetul de student, beneficiezi de o reducere de jumătate de preț.

Acum nu mai ai motive să stai în casă. Fă o escapadă de la rutina zilnică și conectează-te cu natura.

Articol scris de Cătălina Minciună

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.