Dacă ai ajuns să citești asta înseamnă că ești în căutarea unor răspunsuri. “Care este pasiunea mea?”; “Ce-mi place sa fac?”; M-am plictisit de ceea ce fac zilnic și vreau să încerc ceva nou, dar ce? nu știu ce îmi oferă satisfacție”. Acestea pot fi o parte din întrebările pe care ți le pui constant și pe care acest articol sper să te ajute să le luminezi. 

Dar mai întâi de toate, ce este o pasiune? Ei bine, știu sigur ce nu este o pasiune. O pasiune nu este ceva ce apare direct. Nu vei realiza imediat care este acel ceva care te face să uiți de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, care îți oferă satisfacție și care îți pune un zâmbet pe față de fiecare dată. În continuare voi scrie un scurt ghid în 3 pași care sper să te ajute.

Pasul 1: Research

Cea mai bună soluție este INTERNETUL. Cum adică? Un simplu search pe Google cu sintagma “ list of hobbies wikipedia ” îți va deschide o listă cu peste 400 de hobby-uri pe care le poți încerca. Sigur vei spune ca nu ai timp sa le încerci pe toate pentru a-ți da seama care ți se potrivește cel mai bine, însă, m-am gândit și la asta și de aceea urmează pasul 2.

Pasul 2: Ia o foaie și un pix 

Indiferent ca este o simplă foaie sau o agendă în care urmează să notezi tot parcursul tău spre a te cunoaste mai bine, important este să rămână scris și să păstrezi bine informația. Uită-te peste acea listă de care ziceam mai sus și scrie doar 5 hobby-uri de acolo care te atrag. Te pot atrage pentru ca îți plac cum sună, pentru că ai un prieten care practică deja acel hobby, sau îți aduci aminte că în copilărie ți-a plăcut acel ceva, sau doar pentru ca e ceva de care nu ai mai auzit până acum. Oricare ar fi motivul tău, nu contează, te va ajuta să descoperi ce îți place să faci. 

Pasul 3: Te ridici de pe canapea și… faci lucruri 

Pasul acesta este cel mai dinamic, pe scurt, aici începe distracția. Alege unul dintre cele 5 hobby-uri pe care le-ai scris și încearcă-l. Ce poate fi mai simplu? Este posibil ca unele hobby-uri să necesite un spațiu special amenajat pentru practicarea lor, iar aici va trebui sa faci un research dacă există locuri în apropiere unde te poți duce, dar nu cred ca va fi o problema, pentru că Clujul oferă multe locuri pentru tineri. După ce ai terminat de practicat pentru prima data hobby-ul ales, descrie cum te-a făcut acea activitate sa te simți, însă nu lua concluzii prea repede. Fă acea activitate de minim 5 ori pentru a-ți da seama dacă ea îți aduce satisfacție. Ia notițe ca mai apoi sa poți arunca un ochi peste modul în care te-ai simțit per total. Acum poți decide dacă vei continua cu acel hobby, iar dacă nu, poți trece la următorul, dar ține minte, după fiecare activitate sa nu uiti să descrii modul în care te-ai simțit.

Sfat:

Nu încerca sa îți faci pasiuni din ceea ce îți spun alții să faci, pentru că probabil vei rămâne dezamăgit și vei crede că nimic nu ți se potrivește. Cel mai bine este să te descoperi tu pe tine însuți, privind adânc în interiorul tău, să ți un jurnal despre ce activități ai încercat și cum te-au făcut să te simți, și cine știe, poate la un moment dat îți vei da seama că pasiunea ta era chiar scrisul.

Dacă ai orice fel de întrebare sau dacă consideri ca acest articol te-a ajutat, poți lăsa un comentariu în secțiunea de mai jos. 

Articol redactat de Daria Paraschiv

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.