Când locuiești în cămin sau chirie, îți pui de multe ori întrebarea „Um, eu ce mănânc azi?”. Răspunsul vine, de obicei, în timp ce mergi către cantina studențească sau numai atunci când ai ajuns în fața bufetului.

Doar că uneori ajungi acolo și te trezești în fața farfuriilor mai degrabă goale, pentru că toată mâncarea s-a servit înainte de a îți strânge osemintele pentru a te deplasa către cantină, iar singurul lucru care ți-a mai rămas ar mai fi jumate de șnițel uscat, pentru care cel mai probabil vei fi nevoit să te lupți cu șoarecele din tomberonul din spate.

Azi am să fur puțin rolul Jamillei și am să îți povestesc despre o rețetă care e destul de preparată în cămin, este gustoasă și mega-ușor de făcut, deci pregătește-ți tigaia și șorțul de bucătar. Și pentru că suntem studenți, bineînțeles că ceea ce vom prepara va implica și câteva pachețele de supă la plic.  

Vom găti un fel de noodles asiatici, numai că mai degrabă varianta Dragonul Roșu. Dar, la fel ca produsele cumpărate din magazinele chinezești low-budget, they do their job (și chiar foarte bine)!

Tăiețeii ăștia sunt foarte ușor de preparat, iar ingredientele le poți adăuga în funcție de preferințele și gusturile tale. Eu am mers pe o rețetă ușoară, vegetariană, în care am folosit:

  • 2  pachețele de supă la plic
  • Sos de roșii
  • Un ardei kapia
  • O ceapă 
  • Usturoi (după gust)
  • Condimente (busuioc, pătrunjel, sos de soia, etc.)

   Procesul este următorul:

1. Adăugăm într-un vas mai încăpător tăiețeii, puțină apă și punem la fiert, câteva minute. Notă: taiețeii au deja o compoziție destul de sărată, de aceea îți recomand să nu mai adaugi sare. 🙂

2. Al doilea pas presupune să pregătim sosul. Tăiem cubulețe ceapa, ardeiul și usturoiul, punem într-o tigaie puțin ulei, adăugăm ceapa și o călim. Treptat, adăugăm foarte puțină apă. Apoi, când ceapa devine puțin moale, adăugăm cubulețele de ardei și usturoi. 

3. Într-o cană punem sosul de roșii/bulionul în cantitatea dorită, puțină apă și busuioc și amestecăm până devine un mix omogen.

4. La final, punem pastele și sosul în tigaie, iar după gust mai putem adăuga și alte condimente, de exemplu eu am pus și puțin sos de soia. La final amestecăm până se întrepătrund toate aromele, adică vreo 3-4 minute and that’s it! Ai mâncare pentru cel puțin două mese, preparată de tine, în foarte puțin timp, probabil în la fel de puțin/mult timp cât ți-ar fi luat să te pregătești pentru a te duce la cantină.

Ai mai încercat vreodată rețeta? O să folosești articolul ăsta ca inspirație pentru viitoarea cină? Te tentează să o încerci, cândva, în viața ta de student? Lasă-mi mai jos gândurile tale și sper să ai poftă! 

Articol redactat de Diana Elena Popa

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *