Oare chiar există așa ceva? Timp liber și învățat? Pauză de la scris? De fiecare dată lăsăm, fără să vrem, lucrurile pe ultima sută de metri și ne aglomerăm într-o zi cât pentru o lună. Nu e o problemă dacă se întâmplă o singură dată, însă în cazul în care acest lucru este repetitiv, devine obositor. Așadar pentru o organizare mai bună a timpului, astfel încât să învățăm dar și să ne distrăm, vă prezint 5 pași prin care vă puteți organiza mai bine timpul.

1. Organizează-ți materiile la care ai de învățat

Scrie-ți undeva materiile și vezi la care ai examen oral sau scris, plus datele pe care le-ai ales pentru a da examenul. 

P.S: Vezi să ai măcar 3-4 zile între examen, dacă se poate.

2. Scheme și tabele

După ce ți-ai făcut o listă ordonată a materiilor la care ai de dat examen, citește suporturile de curs sau materialele pe care le ai și fă-ți scheme tip tabel sau narative, după cum iți place.

3.Săptămâni sau zile?

În funcție de programul pe care îl ai , poți alege să înveți la o singură materie pe săptămână sau la câte o materie diferiită în fiecare zi, spre exemplu: luni- statistică, marți-sociologie.

4. Câte ore ar trebui să învăț?

Această întrebare are prea multe răspunsuri pentru că depinde doar de tine. Dacă îți place să faci muuuulte pauze, poți încerca să înveți sau să scrii 40 de minute și să faci pauză 10 minute, însă dacă îți place să ai pauze mai lungi, poți încerca să înveți 2h și să ai pauze de câte 30 de minute.

5.Alimentația și somnul

Pentru a putea învăța cum trebuie să ne alimentăm și corpul, așadar indiferent de cât de mult ai de învățat sau indiferent de metoda pe care o alegi pentru organizarea timpului cât mai bine, trebuie să existe și cele 3 mese pe zi.Totodată, chiar dacă îți place să fii o pasăre de noapte, încearcă să nu faci din asta o obișnuință, pentru că dacă dormi mai bine, vei fi mult mai concentrat și îți vei îndeplini toate task-urile pentru următoarea zi.

Deci, da, există timp liber și învățat în același timp, dacă știi cum să-ți organizezi foarte bine ceea ce ai de făcut în timpul săptămânii, așa wekeend-ul rămânându-ți liber.

În cele din urmă, îți dorim mult succes în timpul săptămânii și distracție plăcută în weekend.

Articol redactat de Mihalache Gabriela-Simona

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.