Lasă-mă să ghicesc…alarma iar a sunat pe nepusă masă, nici măcar nu ți-ai amintit ca ai setat-o cu o seară în urmă, vrei sa te dai jos din pat, dar din neant te lovește o durere de cap, iar o voce suavă îți șoptește : „Hai înapoi!”. Tu vrei cu disperare să o asculți, dar vocea rațiunii e mai puternică și îți dă ordinul „Hai trezirea, ai treabă…”. Și așa începe ziua ta minunată.

Vrei să îți faci o cafea, pui apa la fiert, și când te îndrepți către dulapul unde ții cafeaua realizezi că ai uitat să cumperi, dar încă speri că în micuțul borcănel se mai află un pic șiiii…nu, e gol. Așa că îți spui : „Bănuiesc că fără cofeină azi…o să rezist eu cumva”.

Toate bune și frumoase, aranjezi tot ce ai de aranjat și te apuci să faci ce ai de făcut,  dar în caz că încă nu ți-ai dat seama, azi nu e ziua ta. Azi probabil îți vei aminti că mai ai alte lucruri de făcut pe care le-ai amânat fără să realizezi că deadline-ul e aproape,  azi e ziua în care wi-fi-ul se va decide că merită și el o vacanță, ziua în care uiți mancarea prea mult la cuptor (asta în cazul în care ești suficient de curajos sau te crezi priceput la gătit),  azi e acea zi proastă. Așa că renunță! Nu o mai nega! Accepta asta! Încă nu s-a inventat butonul magic de „începe-ți ziua” și nici nu cred ca ai vrea să o iei de la capăt și să retrăiești majoritatea sentimentelor care te încarcă acum. De aceea, îți sugerez să iei în considerare sfatul unui prieten ( eu fiind prietenul, în cazul ăsta), sau al unui străin (tot eu, prezentă la datorie) : Nu mai încerca să te gândești „ce ar fi fost dacă”, sau ” ar fi trebuit să fac asta, dar…”.Schimbă regulile jocului!

 Ai nevoie de cofeina? Bun, ăsta e un început. Du-te aranjează-te, fă-ți un duș, schimbă pijamalele alea cu ceva mai casual, și ieși din casă! Părul nu îți stă bine? Și ce ? Chiar crezi că oamenii din autobuz sau de pe stradă nu au altceva mai bun de făcut decât să remarce că jumătate din părul tău stă electrizat în sus și jumătate arată ca lâna unei oițe din cauza umidității? Așa că fugi mai repede și cumpără-ți o cană de cafea, fie ea mai fancy, poate de la Starbucks, Meron sau mai practică de la cel mai apropiat tonomat.

 Gata? Mai bine ? Bun, acum că funcționezi din nou în condiții optime, plimbă-te puțin și fă-ți ordine în gânduri. Ce e mai urgent? Ce trebuie făcut neapărat azi? Te descurci pe cont propriu sau un mic ajutor ar fi bine venit? Ai tras router-ul din priză atunci cand nu a mers wi-fi-ul? Merită o a doua încercare? S-a oprit vecinul din a da cu bormașina? Dacă nu, ar trebui oare să îl anunț că am o zi grea și că am nevoie de liniște? Ar trebui să îmi comand pizza sau shaorma în seara asta?

Odată ce ai găsit răspunsul la astfel de întrebări, îndreaptă-te înapoi spre casă. Ascultă  muzică la căști și lasă-te inspirat. Pune-te înapoi pe treabă, fără a te lăsa pradă presiunii sau stresului, pentru că toate se vor rezolva într-un final cu mentalitatea potrivită și o stare de spirit optimistă. Și dacă nu, asigură-te măcar că ai dat tot ce ai mai bun, fără a-ți reproșa ceva. Iar, la final, cel mai important, recompenseaza-te! Toți avem nevoie de întăriri pozitive câteodată, faptul că după o astfel de zi îți îngădui să te răsfeți cu un film bun sau un desert delicios, nu face nimic altceva decât să te motiveze. Ai făcut față unei zile mai puțin bune, meriți să te relaxezi un pic!

O zi proastă se poate transforma într-una bună, depinde doar de modul tău de abordare! O ultimă mică sugestie din experiență personală: oricând un episod din ‘Friends’ mă face să mă simt mai bine și să tratez tot ceea ce mi se întâmplă cu o notă de umor. Poate te va ajuta și pe tine! Iar dacă ai orice altă sugestie, noi suntem aici să o auzim.  

Articol redactat de Alexandra Necşuleu

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *