15 mai: ce (crezi că) poți face de astăzi?

Dacă în ultimele 2 luni simplul cuvânt „carantină’’ te făcea să te gândești la o drama combinată cu o comedie foarte slabă în care actorul principal erai chiar tu, de astăzi reușim să scăpăm, într-o oarecare măsură, din paradoxul în care singurul lucru diferit din viețile noastre îl făcea să fie Asia Express și trendurile noi apărute pe TikTok. Ne-am gândit să venim în ajutorul vostru cu câteva idei despre cum am putea să ne ocupăm timpul în viață de după carantină.

1.       O plimbare relaxantă

Cu toții am fost blocați în casă o perioada destul de lungă de timp, așadar o plimbare este mult mai mult decât bine venită. Dacă ești unul dintre studenții care a decis să împacheteze haine pentru maxim o săptămâna de stat acasă, iar acele haine nici nu erau pentru ieșit în oraș, o plimbare mai lungă, echipat cu armură corespunzătoare, pentru a face față epidemiei, este opțiunea cea mai bună. Am aflat pe propria piele că statul în pantaloni de stofă și tricou nu este foarte confortabil până speli următorul set de haine.

2.       Drumeții

Chiar dacă pericolul nu a trecut, fiind blocați în casă, cu toții ne-am gândit la o drumeție cu hamacul, cortul, o carte bună și niște cârnăciori prăjiți în pădure. Ar fi ocazia ideală de a ne relaxa puțin în urma efortului psihic depus în ultima perioadă. O mini excursie de o zi, poate chiar două, în care să sperăm că singurul pericol pe care l-am putea întâlni după pandemie  e un urs înfometat cu care te poți împrieteni.

3.       Date-ul așteptat

Carantina ne-a obligat pe toți să ne schimbăm radical stilul de viață, inclusiv cel de dating. Ne-am adaptat și ne-am mutat online. Fie că te-ai băgat în seama cu ea/el la modul classic „bună, ce faci?” sau poate a vrut să fii mai special și ai decis să ii dedici meciul aranjat de League of Legends, fii sigur/ă că acum nu mai are voie să te refuze. Acum e momentul să ieșiți la acel date stabilit (să sperăm că nu doar de tine). Alege muzeul cu grijă, deoarece nu vrei s-o dai în bară că un necunoscător.

4.       Un trip la mare

Deși 1 Mai ar fi trebuit să fie undeva la un grătar sau la un foc de tabăra în Vama Veche, încă mai sunt zile de 1 în care poți recupera.  Fie că te atrage Costinești sau sufletul tău rămâne în Vama Veche, o mică excursie de weekend cu încă doi prieteni ar putea fi o modalitate perfectă de a reînvăța cum funcționează socializarea, abilitate probabil pierdută încă din prima lună de stat în casă. Partea mai puțin bună este că va mai trebui să aștepți puțin pentru această variantă, deplasările în afara localității fiind permise doar cu un motiv întemeiat deocamdată.

5.      Un party

Suntem siguri că iubitorilor de distracție le lipsesc cel mai mult petrecerile. Cu toții așteptăm data  în care vom putea merge din nou cu prietenii în oraș și nu vom mai fii nevoiți să dansăm singuri în camera noastră pe discord. Chiar dacă va mai dura ceva până vom putea reveni la nopțile de neuitat, la cele mai bune șhaorme mâncate la 5 dimineață în drum spre casă și la vederea încețoșată pe care o aveam când ne uităm la prietenii noștri în acea seară, cu toții așteptăm să vină acest moment.

În orice caz, în funcție de ce decizi să faci, fie să mergi într-o drumeție singur, fie într-o excursie de câteva zile sau la date-ul mult așteptat, nu uit să îți pui armura de care ai nevoie, pentru că virusul nu a plecat nicăieri, iar noi trebuie să fim mai precauți ca niciodată.

Articol redactat de Andrei Rațiu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.