10 sfaturi pentru o sesiune de 10

1. Când crezi că în sfârșit ești pregătit de învățat, ți-ai găsit motivația necesară, te-ai așezat frumos cu suporturile de curs în față, atunci se întâmplă ca atenția ta să zboare la lucrurile din cameră. Începi să observi că pereții sunt murdari, te întrebi de ce scârțâie scaunul, numeri bulele din bidonul de Cola, afli câte calorii are o ciocolată, după care te gândești că trebuie să le arzi prin sport. În următoarele minute, ieși la alergat, te întorci obosit fără niciun chef de învățat şi te culci mințindu-te că o să înveți mâine.

2. Sfatul meu este ca data viitoare să alegi o chirie de la postările cu cele mai multe HaHa-uri. De ce? Pentru că acele camere sunt foarte mici și nu ai unde să îți îndrepți atenția…

3. Studenții mai mari te vor sfătui să nu pierzi nicio zi de învățat din sesiune. Dacă pierdem zilele, este foarte probabil să pierdem și foculețele de pe Snapchat. Nu ești în sesiune dacă nu trimiți videoclipuri prietenilor tăi plângându-te că mâine ai examen și tu nu ai învățat nimic. Chiar există statistici care spun că utilizatorii Snapchat își pierd mai greu zilele/foculețele în timpul sesiunii.

4. Nu mai pierde nici nopțile. Trebuie să ieși în cât mai multe nopți posibile. Viața de student e cea mai frumoasă, iar dacă o trăiești cum trebuie poți să nu mai ai nevoie de distracție în anii ce vor urma. Nu uita ce spunea Dexter: „Party now, study later!”.

5. Te sfătuim să funcționezi după următoarele principii: în anul 1 trebuie să te distrezi pentru că trebuie să cunoști cum stau
lucrurile când vine vorba de distracție studențească, în anul 2 trebuie să te gândești că în anul următor ai licența și o să fii mai
ocupat, iar în anul 3 trebuie să te distrezi pentru că e ultimul an ca student și niciodată nu vei mai trăi perioada aceasta.

6. Pentru sănătatea ta, evită să înveţi în camerele de cămin. Nimic nu e mai enervant decât să fii deranjat în timpul învățatului fie de muzica colegului de cameră, fie de plescăitul acestuia. De asemenea, riști să îți faci colegii să intre în depresie: faptul că tu citești suportul de curs, iar ei stau pe telefon e de ajuns încât să-i faci să se simtă prost.

7. Foarte important este să te ferești de colegii care nu au fost la seminare și cursuri fiindcă aceștia îți vor cere detalii despre examene pe care, cel mai probabil, nu le vor înțelege. Vor crede că sunteți prieteni și o să se așeze lângă tine la examen. Îi spui în șoaptă să nu mai copieze de la tine, dar probabil nu va înțelege și va răspunde: „Ce zici?”. Profesorul o să înțeleagă el și ție o să îți semneze lucrarea pentru că vorbești în timpul examenului.

8. Un sfat preistoric: în sesiune, este indicat să stai pe invisibile pe mess. Dacă alegi să stai online te sfătuim să îți reglezi statusul în: „DND, învăț :-D”. Oricând te poți trezi cu un Buzzz și cu o invitație la bere, iar refuzul în asemenea situații este cam greu de perceput. De asemenea, încearcă să te
ferești de răspunsuri la mass-uri și să trimiți blestemul Teresei Fildago la 25 prieteni că de nu… vei fi posedat.

9. Sfaturi pe Facebook: poți da un simplu tur de newsfeed și te vei bucura că şi colegii tăi sunt la fel de nefericiți ca tine. Meme-urile despre sesiune sunt cele mai bune. Also, dacă ești curajos poți căuta profilurile studenților din anii mai mari și îți poți zice: No, dacă „șozii” ăștiă au putut să își treacă examenele, sigur pot și eu!

10. Sesiunea de 10 nu e un mit. Ea există și, în condiții excepționale, se arată în trup și chip unor studenți. Însă dacă nu ești tu alesul, nu trebuie să te îngrijorezi. Câteodată, un 5 la timpul potrivit face cât zece note de 10 pe care poate nici nu le-ai dorit.

Articol redactat de Alex Casandra

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.