10 filme Sci-Fi scoase din altă lume

De la inteligența artificială la universuri paralele, filmele Sci-Fi sunt un portal către diferite realități la care toți ne-am gândit măcar o dată. Am adunat o listă de filme care arată viitorul științei și care te vor pune pe gânduri după ce le vei viziona.

1. E.T. (1982)

Capodopera din 1982 a lui Steven Spielberg este un clasic al filmelor Sci-Fi. Filmul prezintă povestea unei prietenii neașteptate dintre un copil-problemă și un extraterestru prietenos care încearcă să ajungă înapoi acasă.

2. Matrix (1999)

Un hacker poreclit Neo, interpretat de Keanu Reeves, află adevărata față a realității care nu este nimic altceva decât o fațadă creată de o inteligență artificială. Morpheus (Laurence Fishburne) crede că Neo este „alesul” care poate să distrugă Matricea și care poate să ducă oamenii la libertate fizică și psihică. Filmul Matrix susține că nimic nu este adevărat și că toți suntem prizonierii unei realități virtuale. Scenele iconice și-au făcut loc în cultură populară, iar filmul trebuie văzut fie că ești sau nu un adept al filmelor științifico-fantastice.

3. Inception (2010)

Protagonistul principal din Inception este Cobb (Leonardo DiCaprio), care a fost angajat pentru a implanta o idee în subconștientul unei persoane, călătorind prin visele acestei persoane. Acțiunea te va ține cu sufletul la gură până în ultima clipă și te pune pe gânduri.

4. Originala trilogie Star Wars

Este imposibil să facem o listă de filme Sci-Fi fără să vorbim de filmele lui George Lucas, filme care au introdus termenul de droizi. Deși franciza este una foarte lungă, cu prequel-uri și continuări, trilogia inițială cu A New Hope, The Empire Strikes Back și Return of the Jedi, este cel mai bun punct de pornire. Și dacă deja ești un fan înrăit, acum este perioada perfectă pentru un maraton.

5. Ready Player One (2018)

Filmul din 2018 al lui Steven Spielberg portretizează o societate care este pe punctul de a se prăbuși și în care jocul „Oasis” este singurul mod prin care lumea poate evada din realitate. Înainte de a muri, creatorul jocului a lăsat un mister în urmă. Oricine va reuși să rezolve misterul, va obține drepturile complete de autor asupra jocului. Filmul urmărește povestea orfanului Wade Watts (Tye Sheridan) care acceptă provocarea creatorului. Deși proiectat în viitor, filmul dă un sentiment al anilor 80’ și este un tribut pentru jocurile video din acea perioadă.

6. Seria Divergent

Într-o lume divizată în facțiuni, bazate pe diferitele virtuți umane, Beatrice Prior (Shailene Woodly) este Divergent, termen care semnifică faptul că nu se potrivește într-o singură facțiune. Plin de acțiune și de personaje ușor de plăcut, filmul este o distopie care arată un viitor aleatoriu, un complot mai mare în spate și un Chicago post-apocaliptic în care nu știi în cine să ai încredere.

7. 5th Wave (2016)

Ceilalți au acaparat lumea în 4 valuri. Primul val, au luat puterea electrică din toată lumea. Al doilea val, au creat dezastre naturale care au distrus orașele. Valul trei a adus un virus care a omorât o mare parte din populație iar în valul 4, ceilalți s-au infiltrat în populație pentru a omorî pe oricine a supraviețuit. Acum, Cassie Sulivan (Chloe Grace Moretz) încearcă să supraviețuiască la ceea ce urmează a fii al 5-lea val. Înspăimântător de aproape de realitatea de azi, 5th Wave este un Sci-Fi young adult care îți va capta atenția încă de la început.

8. Interstellar (2014)

Filmul prezintă un viitor în care știința nu mai este acceptată, lumea a ajuns la o deșertificare, atât a populației cât și a mediului, care permite doar agricultura porumbului iar comerțul acestuia din urmă este cea mai profitabilă afacere. Cooper (Matthew McConaughey), un fost pilot NASA, este purtat prin spațiu cu scopul de a găsi o nou planetă care poate fi populată. Sci-Fi-ul lui Christian Nolan, făcut sub forma unui documentar, te va transporta într-un alt univers, completat de fizică cuantică și speranța pentru o viață mai bună.

9. What happened to Monday (2017)

 Supra-populația a devenit un pericol care nu mai poate fi evitat. Astfel, familiilor le este interzis să aibă mai mult de un copil. Terrence Settman (William Defoe). custode pentru septuplete decide să creeze un personaj pentru toate fetele, fiecare fată ieșind din casă într-o zi a săptămânii diferită sub identitatea acelui personaj. Când Luni dispare, toate surorile sale se aliază pentru a investiga dispariția fetei. Filmul subminează regulile Sci-Fi-ului clasic dar în același timp nu le încalcă, iar finalul te va lasă cu întrebări conflictuale.

10. Limitless (2011)

Oamenii își folosesc doar 20% din capacitatea creierului în viața de zi cu zi. Dar cum ar fi dacă ne-am folosi întregul creier? Edward Morra (Bradley Cooper), un scriitor rămas fără idei, ia o pastilă care îi va crește capacitatea cerebrală la 100%. O asemenea inteligență nu vine fără un cost, mai ales când această abilitate este dorită de mai multe persoane. Un film unic în ceea ce privește cinematografia, nu îți vei putea lua ochii de la ecran și poate chiar te va motiva să fii mai productiv.

Toate aceste filme sunt doar un început pentru infinitul univers al posibilităților care pot să îți ocupe timpul în această perioadă. Stay safe and may the force be with you!

Articol redactat de Diana Vișinescu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.