10 filme romantice de care te vei îndrăgosti

Filmele romantice au locul lor în viața oricui, mai ales că toți am visat la un moment dat la o ,,dragoste ca în filme”, unde totul pare perfect. Totuși, unele filme romantice sunt chiar triste sau lipsite de acel frecvent ,,happy ending”. De aceea, am făcut o listă pentru tine cu filme romantice pe care trebuie neapărat să le vizionezi, deoarece puțină sensibilitate, câteva lacrimi și o doză de romantism nu a stricat niciodată nimănui.

1. Ghost (1990)

Acest film este creat dintr-un strop de romantism, puțină comedie și mister. Patrick Swayze apare în rolul unei fantome care împreună cu un medium, Goldberg, încearcă să afle adevărul referitor la uciderea sa și pentru a evita ca iubita lui, interpretată Demi Moore, să aibă aceeași soartă. Vizionează filmul și află misterul elucidat de Swayze.

2. Legends of the fall (1994)

Un film excepțional, cu un scenariu care va tulbura multe inimi. Acțiunea filmului se învârte în jurul celor trei frați, Samuel, Alfred și Tristan, care duc o viață liniștită la început, fiind crescuți de tatăl lor și o familie de indieni. Cei trei frați încearcă să rămână uniți în ciuda neînțelegerilor, însă femeia care va interveni între ei și războiul în care se înrolează cei trei, reușesc să le tulbure liniștea. Ce se întâmplă mai departe, cu cine se căsătorește Susanah și pe cine iubește de fapt vei afla doar vizionând filmul. Acțiunea filmului și momentele imprevizibile din el te vor ține prins în fața ecranului.

3. Cold Mountain (2003)

Un film intens despre supravieţuire, devotament şi dragoste, un film emoționant în care observăm perioada neagră prin care au trecut familiile americane. Ada, Ruby și Inman, protagoniștii filmului, reprezintă caracterele puternice, care își continuă viața cu demnitate și curaj, indiferent de situațiile cumplite prin care trec. Acest film ne arată cruzimea războiului, cum schimbă oamenii și în ce îi transformă, dar în același timp ne arată profunzimea dragostei și cum e imposibil să uiți un om pe care-l iubești, indiferent de cât timp ar trece. Vei afla ce se va întâmpla cu protagoniștii și care sunt consecințele faptelor lor doar urmărind filmul.

4. Pride and prejudice (2005)

Este un film despre o iubire care ia naștere pe nesimțite și care se înfiripă tot mai mult, în ciuda ignoranței și mândriei care pare să existe între cei doi tineri. Este conturată transformarea psihologică a personajului Darcy, de la dispreț superior la o iubire sinceră pentru o femeie inferioară social. Neînțelegerile și părerile greșite despre Darcy o vor face pe Elizabeth să-și facă o părere greșită despre el. Cum își va schimba această părere, vei afla vizionând filmul.

5. Evim Sensin (Tu ești căminul meu – 2012)

Acest film ne arată iubirea necondiționată prin intermediul celor două personaje principale, Iskender și Leyla. Deși o veste cu totul neașteptată le dă viața peste cap, cei doi nu renunță unul la celălalt, luptă mai departe pentru un viitor împreună, așa cum și-au jurat la cununie. Dacă pe unii, vestea primită de Leyla i-ar face să renunțe să spere la mai bine și să lupte pentru dragoste, pe Iskender îl întărește și acesta devine stâlpul de care are Leyla nevoie. Cei doi rămân împreună la bine și la greu, oare pentru totdeauna?

6. The Great Gatsby (2013)

În acest film în care observăm goana după bogăție, lux și distracție, nu poate fi ignorată latura romantică a lui Gatsby și iubirea care se înfiripă între el și Daisy. Nu trebuie însă să uităm de Nick, care este de fapt narator al filmului, povestea lui Gatsby aparținându-i. Ce putem spune despre Daisy? Află singur comportamentul acesteia după tot ce i-a oferit Gatsby și alegerile făcute de ea. Acest film este prea bun și cu siguranță merită văzut.

7. The best of me (2014)

Filmul prezintă o iubire care ia naștere în tinerețe, destinul care-i desparte pe protagoniști și regăsirea acestora după mult timp. În finalul filmului vei fi captat de evenimentele decisive, tragice și emoționante care se vor întâmpla, o întorsătură la care nu te-ai fi așteptat. Dacă îl vei vedea, vei fi cu siguranță răscolit de multe sentimente, iar acțiunea filmului nu te va plictisi.

8. Midnight sun (2018)

Acest film ne prezintă povestea unei adolescente care suferă de o boală rară, expunerea sub razele soarelui fiindu-i letală, motiv pentru care iese din casă doar noaptea, refugiul său fiind muzica. Astfel, ea își întâlnește marea dragoste, pe Charlie, întâmplător, într-o noapte. Cei doi îndrăgostiți se întâlnesc mereu seara, însă fiecare ieșire cu Charlie reprezintă un risc pentru Katie. Descoperă singur ce drum urmează povestea lor de dragoste și mai ales, întreaga viață a fetei.

9. Five feet apart (2019)

Filmul spune povestea a doi adolescenți care sunt bolnavi de fibroză chistică. Astfel, acțiunea filmului se desfășoară într-un spital, cei doi neavând voie să se apropie unul de celălalt la mai mult de 5 pași. Totuși, regulile sunt făcute ca să fie încălcate, iar mesajul din spatele acestui film emoționant este importanța atingerii, cea care apropie oamenii. Urmărește acest film și află dacă cei doi adolescenți reușesc să se apropie unul de celălalt, ce se întâmplă cu ei și mai ales, cum evoluează boala lor.

10. Before sunrise (1995)

O poveste de dragoste de doar o zi, Before Sunrise îi are ca protagoniști pe Ethan Hawke și Julie Deply, care interpretează doi tineri ce se cunosc în tren și ajung să exploreze Viena împreună. Filmul e un prilej de a face o excursie în frumoasa Viena din confortul casei tale și de a vedea cum ajung personajele de la doi necunoscuți la două persoane cu o legătură strânsă în doar 14 ore. Poate te va reajuta să crezi în dragoste la prima vedere.

Îți urăm vizionare plăcută, dar nu uita șervețelele, cu siguranță vei avea nevoie de ele!

Articol redactat de Anca Măndănac

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.