10 filme horror care îți vor testa limitele

Filmele cu adevărat remarcabile sunt cele care îți rămân în minte mult timp după ce le-ai văzut și cele pe care ai vrea să le revezi. Dacă adrenalina și tensiunea care vin odată cu vizionarea unui film de groază sunt pe placul tău, atunci te afli la articolul potrivit. Pentru amatorii de filme horror am pregătit o listă de 10 filme pline de suspans, mister, învăluite într-o atmosferă macabră.

Rosemary’s Baby (1968)

Film bazat pe romanul al cărui nume îl poartă, este una dintre cele mai aclamate ecranizări horror, iar factorul psihologic și misterios face ca finalul să fie unul imposibil de ghicit. În prim plan se află Rosemary Woodhouse, o viitoare mamă care se mută într-o locuință nouă alături de soțul acesteia. Protagonista își suspectează soțul și vecinii că ar avea intenții ascunse legate de viața copilului nenăscut. Bănuielile acesteia apar atunci când în loc să se îngrașe, cum se întâmplă în mod normal, aceasta slăbește fiind cuprinsă de dureri chinuitoare.

Efectul Lazarus (2015)

„Efectul Lazarus” ar putea fi considerat o altă variantă a clasicul Frankenstein: povestea unei persoane care revine la viață, dar fără a mai putea fi o ființă umană. După un experiment reușit asupra unui câine, cercetătorii sunt pregătiți să facă publică descoperirea lor. Lucrurile iau o turnură neașteptată când unul dintre cercetători își pierde viața, așa că tinerii încearcă cu orice preț să recreeze experimentul, de data aceasta cu un subiect uman. Situația le scapă de sub control, având loc o serie de evenimente neprevăzute.

Jessabell (2014)

Filmul este regizat de Jason Blum, producătorul unor filme celebre, precum „Paranormal Activity”, „Insidious”, „Sinister” și „The Purge”. Jessabell, personajul omonim, se întoarce în casa părintească în urma unui accident de mașină care o lasă în scaun cu rotile, întoarcere așteptată de un spirit aflat în suferință. Acolo, protagonista găsește casete video înregistrate de mama ei, pasionată de tarot, cu puțin timp înainte de moartea acesteia și de nașterea ei. Scenele în care personajul urmărește casetele au o încărcătură emoțională puternică, iar suspansul și misterul este dat de o serie de evenimente ce au loc.

The Autopsy of Jane Doe (2016)

Întreaga acțiune a filmului se petrece într-un crematoriu, iar în prim plan se află medicul legist și fiul său. Acestora le este adus un nou caz, care, deși la început părea unul de rutină, pe măsură ce cercetările avansează, lucrurile se complică. Corpul este conservat, iar în interior sunt identificate traume inexplicabile, ceea ce arată că a fost victima unui ritual de tortură. Modul în care avansează autopsia este captivant și plin de mister.

Eli (2019)

Eli, băiețelul de 11 ani suferă de o boală auto-imună rară, iar părinți acestuia sunt nevoiți să îl interneze într-o clinică izolată pentru a urma un tratament ce promite rezultate. Băiețelul trece printr-o terapie experimentală, iar clinica se transformă rapid într-o închisoare. Dacă deznodământul filmelor horror clasice este unul intuitiv, acest final va fi unul neașteptat și greu de ghicit.

Oculus (2013)

Prin intermediul flashback-ului, narațiunea filmului se întinde pe două planuri temporale: prezentul și cu 11 ani mai devreme. Kaylie este convinsă că o oglindă antică este responsabilă de decesul părinților săi, iar atunci când ajunge în posesia oglinzii, încearcă să-și convingă fratele de descoperirile sale, urmând o serie de evenimente inexplicabile. Filmul a primit critici pozitive din partea industriei cinematografice, așa că recomand vizionarea acestuia pentru a descoperi finalul poveștii și nu numai.

Amityville: the awakening (2017)

Belle (Bella Thorne) împreună cu fratele său geamăn, sora mai mică și mama acestora își schimbă locuința pentru a economisi banii necesari asistenței medicale pentru James, aflat în comă. Ulterior au loc evenimente supranaturale, printre care și momentul în care James iese din comă. Dacă intriga filmului te-a captivat există posibilitatea de a urmări întreaga serie a filmelor Amityville.

 The Conjuring (2013)

Câștigător al premiului Saturn pentru cel mai bun film horror, „The Conjuring” este de nelipsit din lista filmelor horror ce trebuie vizionate cel puțin o dată. Doi specialiști în paranormal au de-a face cu cel mai greu caz din cariera lor atunci când sunt chemați de către familia Perron pentru înfruntarea cu demonul ce îi teroriza. Astfel, pentru un maraton de filme recomand (re)vizionarea întregii serii a celebrului „The Conjuring”.

IT (2017)

Realizat pe baza romanului cu același nume, ecranizează povestea a șapte copii terorizați de către Pennywise, Clovnul dansator (IT), a cărui istorie de crime și violență are o vechime de câteva secole. Filmul transmite o gamă largă de emoții, de la groază și suspans până la tristețea atipică filmelor de acest gen, așa că este unul dintre ecranizările ce merită văzute.

The Exorcist (1973)

Considerat de criticii cinefili drept unul dintre cele mai înspăimântătoare filme realizate, prezintă povestea unei fetițe de 12 ani ce este posedată de demoni. Mama acesteia apelează într-o ultimă instanță la ajutorul unor doi preoți, aceștia fiind singurii care se dovedesc capabili să facă față entității malefice. Celebrul film este inspirat dintr-un caz real de exorcizare.

Filmele horror stimulează creierul, accelerează ritmul respirației, cresc nivelul de adrenalină, oferă momente de tensiune și fiori pe șira spinării. Așa că, așează-te comod, închide ușa și stinge lumina pentru a profita din plin de ingredientele obținute în urma vizionării unui film horror.

Articol redactat de Denisa Mălan

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.