10 filme care te vor trimite înapoi în copilărie

Dacă simți că ai urmărit deja toată cinematografia relevantă, în acest articol îți sugerăm câteva idei de filme pe care le urmăreai în copilărie, o listă ce suntem siguri că merge la fix cu dulciurile pe care ți le tot face mama în timpul pandemiei.

High School Musical

Cine nu-și aduce aminte de celebra relație dintre Troy (Zac Efron) și Gabriella (Vanessa Hudgens), de fiecare moment de musical și cum pasiunea pentru muzică îi unea mereu pe cei doi. Dacă dorești să cânți și să dansezi ca un nostalgic al anilor 2010, atunci acest film e perfect pentru tine.

 Camp Rock

Dacă tot vorbim despre muzică și vremea de afară se arată atât de frumoasă, în loc de petrecerile din mai, ce ar fi dacă ai petrece alături de frații Jonas și Mitchie, într-un concurs din Tabăra Rock? Uită-te la film și reamintește-ți cum săreai pe mese în școală și cântai cu bucurie, că și cum lumina reflectoarelor îți aparține.

 Seria American Pie

În caz că vrei să râzi ca un adolescent, în loc de plăcinta din bucătărie îți recomandăm să alegi American Pie, ca să-ți amintești cum se distrau tinerii americani în liceu. Sunt sigur că o să îți aducă aminte și ție de câteva întâmplări amuzante și o să te facă să îți dorești să le retrăiești.

 Liceeni

Dacă vrei să retrăiești nostalgia de a sta acasă cu familia în vacanță, atunci poți să te uiți la Liceeni, un film vechi, probabil mai bătrân ca tine, cu un Ștefan Bănică Jr. foarte tânăr, dar care cu siguranță te va strânge pe canapea alături de părinți și bunici, iar seara de familie va fi reușită.

Home Alone

De asemenea, poți să vizionezi Singur Acasă, deși Crăciunul e departe și se apropie sezonul estival sau ești închis alături de o numeroasă familie. Acest film este o alegere bună să râdeți bine împreună și să vă bucurați de trăznăile lui Kevin.

Titanic

Dacă nu ai chef nici de comedie, nici de animații, îți sugerăm să încerci ceva mai emoționant, iar Titanic este alegerea perfectă dacă ți-ai petrecut copilăria plângând pentru Jack. Urmărește emoționantă poveste dintre Jack și Rose, în ciuda destinului care nu îi lasă să fie împreună.

Hachicko

Sau poate dorești să înveți cum răbdarea și loialitatea sunt mai presus de toate, în special pentru patrupedul Hachicko care și-a așteptat stăpânul cât a fost nevoie. Finalul te va face cu siguranță să plângi.

Fast & Furious

Însă, dacă nu te pasionează nici comedia, nici animațiile, dar nici de lacrimi nu ai stare, poți să îți aduci aminte cu drag de ceva mai palpitant, precum filmele de acțiune din seria Fast and Furious. Totuși, ultimul film din serie care îl are ca protagonist pe Paul Walker a fost numit adesea și „where men cried”, deci ai grijă să nu te copleșească emoțiile.

Pirații din Caraibe

Știm cu toții ce mare fan al lui Jack Sparrow ai fost. (Da, ne adresăm și domnișoarelor). Acesta este un file ce îți pun în mișcare nivelul de adrenalină și menține un nivel de suspans ridicat până la final. În plus, îl are pe Johnny Depp, cum să te mai conving?

Harry Potter

Iar dacă îți dorești să trăiești 2 ore magice alegerea cea mai bună pentru tine sunt vechile și clasicele filme Harry Potter, în care drumul spre a deveni vrăjitor e un amestec de provocări și descoperiri frumoase, prietenii noi și etape de atins. Acestea sigur îți vor face seara mai specială și nostalgia mai profundă.

Aceste filme te vor duce cu gândul la vârsta unde totul era ușor, fără griji și cum zâmbeai pentru orice secundă în care te distrai. Adu-ți aminte de frumusețea acelei perioade și simte nostalgia anilor care parcă au zburat.

Articol redactat de Alexandru Ciobotaru

Comentarii

comments

Un comentariu la „10 filme care te vor trimite înapoi în copilărie”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.